Son yıllarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına neden olan kene korkusu nedeniyle geçtiğimiz yaz aylarında çok az sayıda insanın gidip, piknik yaptığı Yozgat Çamlığına bu yıl ilgi arttı. İnsanların özellikle hafta sonlarında öğlen ve akşam yemeklerini yemek için gidip, bir taraftan da piknik yaptığı çamlıkta, kene ile ilgili gerekli önlemlerin alınması, bugüne kadar da çamlık kaynaklı kene tutması olayının yaşanmaması herkesi rahatlattı.
     Yozgat İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, kene konusunda gerekli ilaçlamaların dönem içerisinde yapılıp, piknik alanlarının dezenfekte edildiğini söyledi. Ayyıldız, yapılan mücadele çalışmalarına bağlı olarak bugüne kadar çamlık kaynaklı kene tutması olayının yaşanmadığını, bunun da sevindirici bir olay olduğunu ifade etti.
     Ayyıldız, çamlığa olan ilginin artmasıyla birlikte özellikle hafta sonlarında piknikçilerin belirlenen alanlar dışında ateş yakmamalarını, yakılan ateşin ise mutlaka söndürülüp, piknik alanlarındaki atıkların da toplandıktan sonra piknik alanı bölgesinin terk edilmesini istedi. Birol Ayyıldız, ''Yozgat Çamlığı Türkiye'mizin, Orta Anadolu'nun incisidir. Bu incinin korunması da hepimizin önemli görevleri ve sorumluluğu içerisindedir. Yakılan piknik ateşinin söndürülmemesi, atılan katı atıkların, sigara izmaritinin, pet şişeler, kırık cam parçaları gibi katı atıklar da yangınların çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle halkımızı duyarlı davranmaya davet ediyoruz'' dedi.

Editör: TE Bilişim