MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, soru önergesinde Sorgun Devlet Hastanesi’nin mevcut kapasitesinin yetersizliğinden bahsederek, hizmet verdiği bölgeye işaret etti.
    Sorgun Devlet Hastanesi’nin yaklaşık 200 kişiye hitap ettiğini belirten Durmaz; “İlçe merkezinin yanı sıra 10 Belde ve 85 Köye Sağlık hizmeti veren devlet hastanesi özellikle Sorgun’un doğu ve güneyinde kalan ilçelerden de hasta kabulü yapmaktadır. Hastaneye atanan birçok uzman doktorun branşları ile ilgili bazı bölümlerin açılması talebi yer yokluğu nedeniyle karşılanamamaktadır.
    Hastane personeli özverili çalışmaları ile her gün 2 bine yakın hastaya bu şartlar altında sağlık hizmeti vermeye çalışmaktadır.
    Uzman doktorların birçoğu, bazı günlerde polikliniklerde 150'ye yakın hastaya bakmak zorunda kalmaktadır” dedi.
    50 yataklı olarak hizmete giren Sorgun Devlet Hastanesi özverili çalışmalarla 200 yatağa çıkartıldığını ancak tıbbi donanım bakımından büyük ölçüde yeterli donanıma sahip olmasına rağmen fiziki mekan olarak yetersiz kaldığını vurgulayan Dursaz; “Hastanenin en az 300 yatak kapasiteli hale getirilmesi şarttır. Hastanede, yetkililerce 2007 yılında yapılan incelemede başka tadilat, düzenleme veya ek bir bina yapılamayacağı görüşüne vararak, yeni bir hastanenin yapılması gerektiği sonucunu rapor etmiştir.
    Bugün birçok alanda uzman doktor eksikliğinden dolayı özellikle, Kadışehri, Çekerek, Akdağmadeni, Sarıkaya ve Boğazlıyan dan da Sorgun devlet hastanesine birçok hasta gelmektedir. Bu yoğun talebi karşılayacak büyük bir hastanenin Sorgun’a yapılması artık şart olmuştur” dedi.
    Durmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yönelttiği soru önergesinde Ak Partililerin de katıldığı bir toplantıda konunun gündeme geldiğini fakat aradan geçen zamana rağmen herhangi bir gelişme olmadığını hatırlattı.
    Durmaz önergesinin sonunda şu önemli hususa yanıt istedi: “Sağlık Bakanına; Bahse konu ihtiyaçların ve mağduriyetlerin giderilmesi için Sorgun’a yeni bir devlet hastanesi yapılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?”

Editör: TE Bilişim