Bozok Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Hakkı Acun, Yozgat’ta doğup-büyüyen, her yönü ile tanıyan, üniversitenin kuruluşundan gelişimine süreci çok iyi takip eden bir Yozgatlı olarak rektörlüğüne aday olduğu Bozok Üniversitesi’nin geleceğine hazırladığı projelerle ışık tutuyor. 

                Yozgat’ın yetiştirdiği bilim adamlarından olan Prof. Dr. Hakkı Acun, tasarladığı projelerini Bozok Yaylası’nın toprakları üzerinde kurulmuş Bozok Üniversitesi’nin başarısı için hayata geçirmek istediğini söyledi.

                Bozok Üniversitesini bilgi ve deneyimiyle çağdaş bilim yuvalarından biri haline getirebileceği inancında olduğunu belirten Acun; “Toplumdan ve çok değerli öğretim üyesi arkadaşlarımdan alacağım güven ve destekle önümüzdeki dönem üniversitemiz rektörlüğüne aday olmaya karar verdim. Üniversitemiz akademik ve idari personel arasında hiçbir ayrım gözetmeden daha huzurlu, özlük haklarınıza önem veren, daha kaliteli, daha üretken, daha ilkeli ve daha gelişmiş bir üniversite için en iyisini yapma kararlılığı ile yola çıktım. Üniversite yönetiminin ve rektörlüğünün bir ekip işi yönetimin ise bir takım oyunu olduğuna inanıyorum.

Rektör ve takımı tecrübeli, dürüst, çalışkan, işbirliği ruhuna inanan, adil, yenilikçi, başkalarının görüşlerine, sadakate değil liyakate önem veren katılımcı, güvenirli kişilerden oluşturulmalı ve en önemlisi de ekibine güvenmelidir.

                Üniversitemizi, ulusal ve uluslararası arenada, üniversiteler arasında hak ettiği yerlere taşımak temel hedefimiz olacaktır” dedi.

                Yozgat’ın bir evladı olarak yöreyi her yönü ile tanıdığını belirten Acun; “Yöreyi iyi tanımam, akademik bilgi ve deneyimlerim, sizlerle yapacağım yoğun görüşmeler çerçevesinde şekillenerek projeler oluşturacağız” dedi.

                Acun’un Bozok Üniversitesi için hazırladığı projelerden bazıları şöyle: “Güneş ve rüzgâr enerjili projeler üretmek. Yeni kurulan Tıp Fakültesi ve gelişmekte olan öncelik vermek. Yeni fakülteler açmak. Karslıoğlu Konağını sosyal tesis olarak Kültür ve Turizm Bakanlığından almak. Karamağara Çinçinli Sultan Han ve Kesikköprü Han'larında kazı ve restorasyonlar yaparak İpek Yolunu canlandırmak.

                Bozok Üniversitesi Vakfı Özel ilk Öğretim ve Lise Kolejini Açmak. Kent Belleğini Oluşturmak. Teknopark oluşturmak. Sorgun, Sarıkaya, Yerköy, Karamağara ve Boğazlıyan Gibi Sıcak Su Kaynaklarının olduğu yerlerde seralar oluşturmak. Bir kaplıcada SPA ve Rehabilitasyon merkezi oluşturmak. Yörenin Tanıtımını Yaygınlaştırarak turizmi canlandırmak. Kütüphaneyi zenginleştirmek ve en az bin kitap bağışlamak. Bilgi ve görgü artırmak amacıyla geziler yapmak.

                 Acun, 2003 yılında Kosova’daki Türk kültürüne yaptığı hizmetten dolayı Uluslar arası Süleyman Birina Ödülü, Balkanlar’da Türk Kültürü ve Mimarisine yaptığı katkılardan dolayı Balkan Aydınları ve Yazarları Birliği tarafından 2009 yılı Balkanlar Türk Kültürü Büyük Hizmet Ödülü. 2008 yılında 9. Uluslar arası Sürmeli Festivali Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür ve Sanat; Yozgat ve Çevresi Araştırma ve İnceleme Ödülü. Acun, halen Türk Tarih Kumu’nun Koordinatörlüğünde, Türkiye’nin sosyal ve kültürel tarihi kapsamında başkan olarak görev yapıyor. Yozgat, Manisa ve Bartın’daki çalışmaları devam eden Acun’un Sinop projesi devam ediyor.

Editör: TE Bilişim