Törene Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Jandarma Komutanı Recep Yalçınkaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca ve Prof. Dr. Hasan Yumak, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyyup Ecevit, İl Emniyet Genel Müdürü Bekir Akarsu, Üniversitemiz Senato Üyeleri akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar; "19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” düsturu ile ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.
    Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik cumhuriyet rejimi ile kat ettiği mesafenin küçümsenecek gibi olmadığını vurgulayan Uçar; “Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır.
    Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak olmalıdır.
    Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği, “Çağdaş uygarlık düzeyini yakalama” hedefine O’nun belirttiği gibi, “Bilim ve teknolojinin yol göstericiliğinde” ulaşacağımıza inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 88. Kuruluş yıldönümünü kutlar, Büyük Önder Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarım" şeklinde konuştu.
    Tören Bozok Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından marşların icra edildiği konserle devam etti. Konser sonunda Üniversitemiz Müzik Kulübü akademik danışmanı Okutman Emine Çiğdem Yeşil, Üniversite Koromuzun TOBAV tarafından 23 Ekim 2011 tarihinde Ankara'da düzenlemiş olduğu 88. Yıl Cumhuriyet Korosu'nda yapmış oldukları konser dolayısıyla verilen teşekkür belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar"a koroya vermiş olduğu destek dolayısı ile takdim etti.
    Törende Dil Tarih Topluluğu tarafından sunulan Orataryo'nun ardından Cumhuriyet tarihimizin görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterisi yapıldı. Günün anlam ve önemine binaen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca bir konuşma yaptı. Karaca konuşmasında; “Bugün kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın bizim için özel bir güne atfedilen anlamdan çok daha büyük bir mana taşıdığını,  siyasal bir rejim değişikliği ya da yeniden yapılanmadan daha ziyade karanlıklara gömülmek istenen bir milletin Zümrüdü Anka kuşu gibi yeniden küllerinden dirilişinin manasını taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Karaca sözlerine şöyle devam etti; "88 yıldır Cumhuriyetimizin kuruluşunu bu onur ve mutlulukla kutlamaktayız. Son günlerde ülkemizde yaşanan üzüntü verici olaylar Cumhuriyetimize daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini ortaya koymuştur. Bu vesile ile dün ve bugün vatanımızı kanları ile vatan yapan Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin payidar olması dileği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim