Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Rabbani'nin cenaze törenine katılmak için geldiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türk-Afgan okulunu ziyaret etti.
    Bozdağ, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Rabbani'nin barışı konuşmak için geldiği bir yerde, Afganistan'ın içerisindeki huzuru, güveni konuşup, bunun adımlarını atacakken menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin Türkiye olarak kendilerini çok üzdüğünü belirtti.
    Cenaze namazı sırasında Afganların üzüntülerini yakından görme imkanı bulduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:
    “Ailesine ve yetkililere başsağlığı dileme imkanı bulduk. Bugün burada gördüğüm güvenlik önlemleriyle, şehit olan Rabbani'nin Afganistan için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görme imkanı bulduk. Kendisine dua ettik. Afganistan'ın bundan sonraki süreçte huzura, güvene, barışa kavuşmasının da manevi açıdan Rabbani'nin ruhunu şadedeceğini düşünüyoruz. Türkiye ile Afganistan arasında büyük bir kardeşlik var ve biz bu kardeşliğin gereği olarak bugün buradaydık. Temasta bulunduğumuz herkesten de bu kardeşliğin karşılığını gördük. Ben eminim ki Türk milleti de dualarını yaptı. Belki Afganlardan daha fazla bu ölüme Türk milleti üzüldü ve bu terör saldırısını lanetledi.”

Editör: TE Bilişim