Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden çalışmak üzere Boğazlıyan’a gelen mevsimlik tarım işçileri için İlçemiz çevre yolu bölgesinde oluşturulan çadır kentte ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı polisler incelemelerde bulundu.
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerce tarım işçilerinin bulunduğu bölgede çalışma başlatıldı.
    İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, METİP Projesi kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalara başladıklarını söyledi.
    Bu alanda ilçemize önemli miktarda gezici tarım işçisinin gelmekte olduğunu ifade eden Tepe, mevsimlik tarım işçilerine ‘Kimlik Bilgilendirme Kanunu’ kapsamında bilgiler aktarıldığını ve ayrıca işçilerin varsa sorun ve sıkıntıları hakkında da çalışmalar yapıldığını belirtti.
EĞİTİM
    Tepe, proje kapsamında tarım işçilerinin okul çağındaki çocuklarının eğitimlerinin aksamaması için de büyük çaba harcadıklarını vurguladı.
    İlçeye çalışmak üzere gelen aileler erken zamanda illerinden ayrıldığı için çocuklarının eğitim hayatlarından koptuğunu ifade eden Tepe, bu eğitim hayatından kopan çocukların proje kapsamında takibinin de yapılarak ‘Taşımalı Eğitime’ yönlendirileceğini kaydetti.
    Tepe, Boğazlıyan’ın önemli tarım bölgelerinden olduğunu ve özellikle pancar söküm döneminin de gelmesi ile birlikte güvenlik konularında çalışmaların artarak devam edeceğini bildirdi.
TRAFİK
    Mevsimlik tarım işçilerinin kamyon ve traktör römorkları yolculukları ulaşımlarında üzüntü veren trafik kazalarının önlenmesi için gerekli talimatları verdiklerini ve eğitim çalışmalarına başladıklarını da sözlerine ekleyen Tepe,  tarım işçilerinin güvenliklerinin de ihmal edilmeyeceğini ve güvenlikle ilgili bilinçlendirme çalışmasının da yapıldığını söyledi.
TARIM İŞÇİLERİ MEMNUN
    Bu arada Doğu ve Güneydoğu illerinden her yıl Boğazlıyan’a pancar tarlalarında çalışmak üzere geldiklerini belirten tarım işçileri ise bu uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, ekmek parası için memleketlerinden ayrılıp buralara gelmek zorunda kalıyoruz diye konuştular.
METİP BİNASININ ALT YAPISI
TAMAMLANDI
    Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Yaşam Şartlarının İyileştirme Projesi (METİP) kapsamında Yenifakılıya yapılan binanın kanalizasyon çalışması tamamlandı.
     Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçeye her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden çok sayıda mevsimlik tarım işçisi geldiğini, gelen bu işçilerin çalıştıkları arazilerin yakınına kurdukları çadırlarda yaşadıklarını belirtti.
     Açıklamada, mevsimlik tarım işçileri için, Türkiye'nin en modern yerleşim alanlarından birinin oluşturulduğunu işaret ederek, binanın tamamlanmasının ardından alt yapı çalışmalarına başlandığını ve bu kapsamda yapılan kanalizasyon çalışmasının tamamlandığı bildirildi.
     Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla yaptırılan tesislerle tarım işçilerinin hayat şartlarının kolaylaşacağını ifade edildi.
Editör: TE Bilişim