Boğazlıyan'da Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliği seçimi tamamlandı.

     Kaymakam Ahmet Altunbaş başkanlığında Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesinde gerçekleşen toplantıda, birlik encümen üyeliği seçmek üzere 23 köy muhtarıyla 3 il genel meclis üyesi oy kullandı.

     Oyların sayımı sonunda genel meclis üyelerinden Bayram Eroğlu 22, Mustafa Baran 11 oy, Gövdecili köyü Muhtarı Nail Oğuzhan 10, Esentepe köyü muhtarı Mustafa Bulut 9 oy alarak Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliğine seçildi.

     Altunbaş birlik toplantısının sonunda katılımcılara KÖYDES kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçen yıl 1 milyona yakın bir paranın köylerin çeşitli ihtiyaçlarında kullanıldığını belirten Altunbaş, bu paranın bir kısmı özel idare, köydes ve genel bütçeden gelen kaynaklarla karşılandığını söyledi.

     Bu yıl öncelikli olarak asfalt çalışmalarına başlanılacağını ifade eden Kaymakam Altunbaş, şöyle konuştu:

     ''Yoğunhisar, Yazıkışla, Yazıçepni, Dereçepni, Çakmak, Yeşilhisar, Yenipazar-Arefe arası, Güveçli, Yaraş, Gövdecili, Esentepe, Yamaçlı-Yenifakılı arası Eğlence-Yamaçlı, Gövdecili-Şefaatli, Aşağı Sarıkaya-Poyrazlı ve Ömerli köyünde plan ve proje dahilinde en acil olan yerden başlanılarak asfalt çalışması yapılacak. Türkiye genelinde 550 milyon lira KÖYDES projesi kapsamında 2011 yılında kullanılacak. Bunun birinci dilim ödeneği olarak bize 142 bin 630 lira tahsis edildi. Bunların yanısıra özel idare kaynakları ve ikinci dilim muhtemelen kaynakları da olacak.''

     Altunbaş, KÖYDES kapsamında aktarılan kaynakları en verimli, en acil ve ihtiyaç duyulan bölgelerden başlanılmak üzere çalışma başlatılacağını anlattı.

     Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri ile birlikte öncelikli hizmet etmek isteyen yerlerin belirleneceğini kaydeden Altunbaş, alınan kararların ihtiyaç önceliğine göre belirleneceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim