Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin ve Yozgat Belediyesi işbirliği ile yapılan Şahin Tepesi Seyir Terası inşaatının tamamlandığını, şu anda çevre düzenlemesinin yapıldığını söyledi. Hedeflerinin çevre düzenlemesini biran önce tamamlayarak Yozgat halkına Ramazan içerisinde Şahin Tepesi'nde iftar açmak için gereken ortamı hazırlamak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Başer, “Şahin Tepesi Seyir Terasının yapılmasını sağlayan Hayırsever İşadamımız Bilal Şahin Bey’e teşekkür ediyorum. Şu anda Seyir Terasının çevre düzenlemesi yapılıyor. Halkımızın piknik yapabilmeleri için kamelyalar ve mangallar yerleştirildi, çalışmalar çok hızlı bir şekilde sürüyor. Ramazan ayı bitmeden biz de buranın tamamlanmasını planlıyoruz.” dedi.
Şahin Tepesi Projesinin tamamlanmasıyla birlikte Çamlık Milli Parkı'nda yaşanan yoğunluğunu düşeceğini ifade eden Belediye Başkanı Başer, “Şahin Tepesi Seyir Terasında adeta Yozgat’ı kuşbakışı görebilme imkanına sahip oluyorsunuz. İnşallah burası tamamlandığında vatandaşlarımız hem kendileri hem de misafirleriyle birlikte buraya gelip Yozgat’ı izleyerek piknik yapma imkanı bulabilecekler. Yine vatandaşlarımız gelip burada yapılacak olan çocuk oyun parkında çocuklarını oynatıp yürüyüş alanlarında sporunu yapabilecekler.” diye konuştu.
Kendilerinin göreve başladığında Yozgat’ta ki yeşil alan miktarının Çamlık dışında 24 bin metrekare olduğunu vurgulayan Başkan Başer, “Bugün ilimizdeki yeşil alan miktarı 300 bin metrekareyi geçmiştir. Bu yıl yine Şahin Tepesi'ne 23 bin adet fidan diktik. Biz belediye olarak yeşil alana büyük önem veriyoruz. Şehrimizde uygun olan yerlere çocuklarımızın oynayacağı, büyüklerin gezip dinlenecekleri, spor yapabilecekleri parklar ve yeşil alanlar oluşturuyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim