Başer, Halk Bankası Müdürü Bekir Ata'nın Yozgat'a yeni atanmasından dolayı bir teşekkür ziyaretinde bulunduğu söyledi. Daha sonra Başer, Halk Bankası Müdürü Ata'dan esnaf kredileri hakkında bilgi istedi.
     Ata, Yozgat'ta esnafa nasıl kredi verileceği yönünde bir çalışma yaptıklarını, şu anda esnafa 100 bin liraya kadar 4 yıl vadeli yüzde 6 faizli aylık eşit taksitli veya 3 ayda bir ödenecek şekilde kredi verdiklerini belirtti.
     Ata, Türkiye genelinde 916 tane Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinin bulunduğunu, bu kooperatiflerden 699 tanesinin normal çerçeve içerisinde kredisini kullanmakta olduğunu, fakat Türkiye genelindeki 218 kooperatifin ise gerekli krediyi kullandıramadığını vurguladı.
     Halk Bankası Müdürü Bekir Ata, ''Kooperatifler kredi kullandıramadığı zaman esnafımız mağdur oluyor. Bu konuyu aşmak için bankamız direk tahsis yöntemiyle kredi vermeye başladı'' dedi.
     Şu ana kadar 8-10 kişinin kredi talebinde bulunduğunu dile getiren Bekir Ata, ''Kredimiz normal diğer krediler şeklinde ticari kredilerde olduğu gibi skorlama vasıtasıyla ama skorlamada esnaf kredisi olduğu için daha esnek davranılıyor. Kredimizin faiz oranı yüzde 6, 1 yıl vadeli olarak çekilirse faiz oranı yüzde 5, 4 yıl vadeli şekilde çekilir ise faiz oranı yüzde 6, eğer bir esnafımız 100 bin lira kredi kullanır ise bunu 4 yıl sonra yüzde 6 faiz ile 110 bin lira olarak ödemesini yapacak'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim