Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kurtulacak. Çamlıkta ne tür bir çalışma yapılacağına ilişkin açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı’nın önümüzdeki günlerde ekibini Yozgat’a göndererek yapılacak çalışmalar için gerekli incelemeleri yapacağını söyledi.
    Bozdağ, Çapanoğlu Camii gibi Yozgat Çamlığı’nın şöhretinin Yozgat sınırları dışına taştığını belirterek; “Sayın Başbakanımız Yozgat mitinginde Çamlık’la ilgili Yozgatlılara bir söz verdi. “Biz Çamlığı Yozgat’a kazandırmak, daha iyi hizmet eder hale getirmek için gereken adımları atacağız”. Ve bu çerçevede çalışmalar başladı. Şuanda bir taslak proje hazır. Orman ve Su İşleri Bakanımızla da konu görüşüldü. Sayın Bakanımız da önümüzdeki günlerde Yozgat’a ekibini gönderecek ve o ekibin de incelemelerinden sonra Çamlık’la ilgili adımlar birbirini takip edecek ve Yozgat için çok önemli bir projeyi bu kapsamda hayata geçirmiş olacağız.
    Ben şimdiden bu çalışmalara emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve bundan sonraki kısımları hızlandırmaları hususunda ricada bulunuyorum. Çünkü bunun beklemeye vakti yok, inşallah süratle hayata geçirmek için gerekli adımları atacağız” dedi.
YOZGAT’A
ÇAĞRI MERKEZİ
    Bozdağ, Yozgat’a çağrı merkezi kurulması için de çalışma yapıldığının da müjdesini verdi.
    “Yozgat’ımıza çağrı merkezi kurulmasına için çalışmaları da milletvekili arkadaşlarımızla beraber devam ettiriyoruz” diyen Bozdağ, Ulaştırma Bakanının Yozgat’a çağrı merkezi kurulması için söz verdiğini söyledi.Bozdağ şöyle konuştu: “Ama hangi firma kuracak onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah bittiği zaman Sayın Bakanımızla beraber onun da beslemesini çekeceğiz, belki açılışını yapacağız.”
BOZUK YOL
 KALMAYACAK
    Yozgat-Ankara-Sivas kara yolu bağlantısındaki yolların tamamen beton asfalt olacağını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ihalelerin yapıldığını, bir kısmının kesinleşirken, bir kısmının da kesinleşme sürecini beklediğini söyledi.
    Bozdağ, yolların beton asfaltla kapanarak, Yozgatlıların  Ankara, Sivas ve komşu illere daha rahat ulaşma imkanı bulacaklarını ifade etti.
YOZGAT’LA İLGİLİ
YAPACAKLARIMIZ VAR
    Bozdağ, açıklamasında Yozgat’la ilgili yapacaklarının olduğunu söyledi.
    Yozgatlıların güveni, duası ve desteğinin farkında olduğunu kaydeden Bozdağ; “Yozgat’la ilgili daha yapacaklarımız var, onları beraber takip edeceğiz. Yozgatlıların bize olan güveni, bize olan duası, bize olan desteğinin biz farkındayız ve bunun karşılığında teşekkürü hizmet ederek ancak yapabileceğimizin de bilincindeyiz. O bilinçle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim