Kış mevsiminde meydana gelen yangınların başlıca sebeplerden biri olan temizlenmeyen bacalar, havaların soğumaya başladığı şu günlerde yeniden gündeme geldi. Vatandaşın bacasını temizletme konusunda yetersiz kaldığı Yozgat’ta devlet kurumlarının işi sadece resmi yazıdan öteye dökmediği ortaya çıktı.
    Kış mevsiminin geldiğini gösteren soğuk hava soba ve kaloriferlerin de yanmasını sağladı. Kış aylarında daha çok temizlenmeyen bacalardan çıkan yangınlarla mücadele eden Yozgat İtfaiyesi yaklaşan kış öncesi ‘bacalarınızı temizletin’ uyarısında bulundu.
PARANIZI YATIRIN BACANIZI TEMİZLEYELİM!
    Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, baca temizliğinin önemini bahsettiği açıklamasında; “Ülkemizde yapılan istatisklere göre yangınların yüzde 20’si dolu olan bacalardan ve ters rüzgarın esmesinden meydana gelen karbon monoksit zehirlenmelerinden meydana geliyor. Bu olaylardan dolayı geçen yıl kış aylarında 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sobalar kurulmadan önce yapılması gereken baca temizliği için vatandaşlarımızın Belediyemiz Gelir Müdürlüğü’ne gidip baca temizliği için gereken ücreti yatırmaları gerekiyor. Makbuzlarını aldıktan sonra itfaiyemizin 110 nolu telefonunu arayarak temizlenecek olan bacanın bulunduğu binanın adresini vermeleri takdirde aynı gün içerisinde temizliği yapabiliyoruz.
RESMİ DAİRELERDE
ÖDEME YAPACAK
    Baca temizliği hizmetini ücret karşılığı kamu kurumlarına da verdiklerine dikkat çeken Albayrak; “Normal dairelerin dışında resmi dairelerde baca temizliği hizmeti veriyoruz. Maalesef resmi dairelerin müdürlüğümüze gönderdikleri resmi yazılar yeterli olmuyor. Çünkü resmi dairelerin baca temizlikleri de müdürlüğümüzce Belediyemiz Meclisi kararınca ücrete tabii tutulmaktadır. KDV dahil olmak üzere 413 TL’ yi belediyemiz gelir müdürlüğüne yatırarak aldıkları dekontu yazdıkları resmi yazı altına iliştiren resmi kuruluşların baca temizliklerini aynı gün içerisinde yapmaktayız” dedi. 
Editör: TE Bilişim