Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyeliğine atanan Kayseri Baro Başkanı Avukat Ali Aydın, memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Ovakent beldesinden törenle Ankara'ya uğurlandı.
     HSYK'ya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ataması yapılan dört üyeden biri olan Kayseri Baro Başkanı Avukat Ali Aydın, Ankara'ya gitmeden önce memleketine uğradı.
     Kendisi için düzenlenen uğurlama töreninde konuşan HSYK Üyesi Ali Aydın, ''Ben bunu demokrasinin nimeti ve sonucu olarak değerlendiriyorum. Hemşehrilerimi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Hep aranızda oldum. rabbimizin bizim için tayin ve takdir ettiği kader neyse onu şüphesiz yaşamak zorundayız'' dedi.
     ''Her şeyin bir imtihan olduğunun açık bilinci içerisindeyiz'' diyen Aydın, ''Makamlar, mevkiler, avukatlık, baro başkanlığı, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği hepsi birer imtihan ama asıl imtihan bugün, bu akşam burada yaşanıyor. İnşallah bu sevgiye, bu muhabbete, bu kucaklamaya karşı mahcup olmayız.
    Evimden ayrılır gibiyim ama sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim. Ankara'da da bir kardeşiniz var. Ankara'da bir açık kapınız var, eviniz var. Bu topraklara kan ve can borcumuz vardır'' diye konuştu.
     Aydın, bu borcu ödemek için elinden geldiği kadar hizmet edeceğini belirterek şunları söyledi:
     ''Rabbım hiç kimseyi yüklendiği görevden mahcup etmesin ama şu bir gerçek ki bir insanı dünyanın en yüksek makamına getirseniz tek başına yapabileceği bir şey yok. Sizin destek ve dualarınızla bizim altından kalkamayacağımız hiçbir yükün olmadığını düşünüyorum. Her şey birliktelikle olur. Ovakent Beldemiz bölgelerin içinde en iyi ve en çalışkan konumda olan beldemizdir. Sizlerin bu çalışkanlığı ve emeği her zaman yerini bulmalıdır.''
     Ovakent Belediye Başkanı Ethem Murat'ın da hazır bulunduğu törenden sonra Aydın, hemşehrileri tarafından Ankara'ya uğurlandı.

Editör: TE Bilişim