Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi hakiminin izinli olması nedeniyle Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, Aydın Doğan ve Doğan Şirketler Grubu'nun avukatı Şükrü Evrim İnal ile Bozdağ'ın avukatı Burhanettin Sevencan katıldı.
    Avukat İnal, davayı takip etmekten vazgeçtiklerini belirterek, buna ilişkin dilekçeyi mahkemeye daha önce sunduklarını ifade etti.
    Avukat Sevencan ise davadan vazgeçilmesine karşı bir diyeceklerinin olmadığını belirtti ve avukatlık ücreti ile mahkeme masrafı taleplerinin olmadığını bildirdi.
    Hakim Yaşar Eren, ''davanın takipten vazgeçildiğini beyan etmesi nedeniyle dava hakkında karar verilmesine yer olmadığına karar verildiğini'' açıkladı.
    Bozdağ'ın, 20 Eylül 2008'de Yozgat'ta katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada ''Aydın Doğan ile Doğan Şirketler Grubu'nun kişilik haklarını ihlal ettiği'' iddiasıyla açılan davada toplam 400 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.
    İş adamı Doğan'ın avukatının mahkemeye 23 Haziran 2011'de verdiği vazgeçme dilekçesinde şöyle denildi:
    ''Müvekkilimiz Aydın Doğan'a yönelik olarak ve hukuka aykırı yayın sebebiyle mahkemeniz nezdinde açmış bulunduğumuz davayı, toplumsal mutabakat sağlanmasının kamuoyunun asli gündemini oluşturduğu bu süreçte; uzlaşmanın ve ihtilafların asgariye indirilmesinin her bireye düşen vatandaşlık görevi olduğu konusundaki inanca, toplumda genel kabul gören veya görmesi beklenen davranışları sergilemekle, düşünce ve kanaat oluşmasında öncülük eden basın kuruluşlarının, öncelikli olarak hareket etmesi gerektiği düşüncemize, diğer yandan basın sektöründeki kişi ve kurumların bundan böyle kişilik haklarına, hukuka ve etik kurallara riayet etmekte daha özenli davranacağı yönündeki umudumuza bağlı olarak ve hiçbir şekilde dava konusu yayında ileri sürülen iddiaların doğru, haklı ve hukuka uygun olduğu konusunda bir kabul, yorum, hatta ima dahi içermemek kaydıyla Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu'nun 185. maddesi uyarınca takip etmeyeceğimizi arz ederiz.''
Editör: TE Bilişim