Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Erasmus Yoğun Programı kapsamında Bozok Üniversitesi, iki öğretim üyesi ve dört katılımcı öğrenci ile Belçika’nın Haute Ecole Provinciale de Hainaut-Condorcet Yüksek Öğretim Kurumu’nun yürütücülüğünü yaptığı “From Local to Global” isimli yoğun programa katıldı.

                Program boyunca globalleşen dünyada önemi gittikçe artan Pazarlama Yönetimi ve İlkeleri hakkında yaygın eğitim teknikleri ile bilgi paylaşımı gerçekleşti.

                Bu eğitimlerin içeriği sadece Geleneksel Pazarlama Yöntemleri ile sınırlı kaymayarak dünyaca ünlü markaların ülkeleri, ülkelerdeki yaşayan insanların yaşam standartlarını, hayat tarzlarını, insanların alışkanlık ve hassas noktaları da göz önüne alınarak nasıl yeniden şekillendirildiği gibi önemli noktaları da içeren uygulamalı eğitimleri de içerdi.

                Bu eğitimlerin sonrasında öğrenciler Türkiye’den beraberlerinde götürdükleri yerel ürünleri yenilikçi pazarlama yöntemleri ile dünya piyasasına sunmak ve başarı kazanmak için uygulamalar yaptı.       

                Bozok Üniversitesi Uluslararası Ofis Başkanı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Böyükata katıldıkları programa ilişkin yaptığı açıklamada; “Üniversitemiz bu yoğun programa katılarak öğrencilerimize çok uluslu öğretimden faydalanma imkanı sunulmuş ve farklı milletlerden öğrenci grupları ile birada çalışan öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili yeni perspektifler de kazanmıştır. Ayrıca katılımcı öğretim üyelerimiz öğretim içeriği ve yeni müfredat yaklaşımları konusunda görüş alışverişi yapma ve bir uluslararası sınıf ortamında öğretim yöntemlerini test etme imkanı bulmuştur” dedi.

Editör: TE Bilişim