Merkez Av Komisyonu kararına göre, yurt genelinde ağustos ayında bıldırcın ve üveyik avıyla başlayan 2010- 2011 av sezonu, 27 Şubat Pazar günü sona eriyor.

            Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Hayrettin Özcan, avcılardan bu tarihten sonra ava çıkmamalarını istedi.

            Kaçak avcılara da uyarılarda bulunan Özcan, “Yozgat İl genelinde, son bir yıl içerisinde avlanma kurallarına uymayan ve kaçak olarak ava çıkan kişilere milyarlarca lira para cezası kesildi. Kaçak avcılara karşı gerekli birimlerin kontrolleri aralıksız sürüyor” dedi.

            Av hayvanlarının nesillerini korumak için bilinçli avcılara da görevler düştüğünü belirten Hayrettin Özcan şunları söyledi:“Av sezonunun birinci etabı olan tavşan, keklik, bıldırcın gibi av hayvanlarının avlanma sezonu Ocak ayında sona ermişti. Yaban domuzu, kaz, ördek, çulluk ve bazı av hayvanlarının avlanma sürelerinin 27 Şubat tarihinde tamamlanmasıyla birlikte yurt genelinde av sezonu pazar günü tamamen kapanıyor. Bu günden sonra ava çıkanlar ağır cezalarla karşılaşabilir. Avcılığın bilinçli yapılabilmesi için çalışan birimlerimizin her yere yetişmesi mümkün olmadığı için bilinçli avcıların ve halkımızın yardımlarıyla bu konuda caydırıcı tedbirler alabiliriz.”

            Özcan, 2011- 2012 av sezonunun başlama tarihinin ise Merkez Av Komisyonu kararı ile belirleneceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim