Yozgat'ta otluk alanda oyun oynayan çocukların başlattığı yangın rüzgarında etkisi ile kısa sürede meyve bahçelerine de sıçradı. İtfaiyenin müdahale etmekte geciktiği yangının Çamlık'ın yakınındaki meyvelik alanda yaşanması korkulu anların yaşanmasına neden oldu.
    Yozgat merkezde Şeyhosman Mahallesi TOKİ konutları altında oyun oynayan çocuklar otların tutuşturması ile yangın meydana geldi. Yangın kısa sürede 10 dönümlük alana sıçrayarak meyve ağaçlarının da tutuşmasına neden oldu.
    Edinilen bilgiye göre kibrite oyun oynayan çocuklar otların tutuşmasına neden oldu. Havanın rüzgarlı olması nedeni ile kısa sürede yangın meyve ağaçlarına da sıçradı. Milli Park Çamlık'ın eteklerinde yaşanan müdahale için gelen itfaiyenin suyunun bitmesi ile kısa sürede yayıldı. Yaklaşık 10 dakika müdahale edilemeyen yangının çıkışına sebep olan çocuklar olup bitenleri korkulu gözlerle izledi. Çocuklar oyun oynarken bir anda otların alev aldığını gördüklerini söylediler.
    Olay yerine gelen Orman İşletme Müdürlüğü yangın müdahale ekipleri ve itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşlarının ardından çocukların başlattığı yangın söndürüldü. Yangından geriye tamamen yanmış meyvelik alan kaldı.    
Editör: TE Bilişim