Açıkgöz, yaptığı açıklamada, 73 yıl önce aramızdan ayrılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, ölümsüz bir lider olduğunu kaydetti.
     Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağladığını ifade eden Açıkgöz, şöyle devam etti:
     ''Barışın, dostluğun, kardeşliğin, insanlığın çok ciddi meselelerle karşı karşıya olduğu günümüz dünyasında, Gazi Mustafa Kemal'in eserinin değeri de her gün daha çok artıyor ve daha iyi anlaşılıyor.
    Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirilebileceğini göstermiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 73. yılında da saygıyla, şükranla ve özlemle anıyoruz.
     (Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir) düşüncesinden hareketle O'nun maddi varlığının aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, dikkatlerimizi bir kez daha O'nun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat olarak görüyoruz.
''

Editör: TE Bilişim