Erbir, asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgilendirmede bulundu. Erbir, alt yapısı ve imara uygun asfalt çalışması yaptıklarını söyledi.
    Erbir yaptığı açıklamada; “Biz Sarıkaya Belediyesi olarak imar planımız içerisindeki imar yollarımızda asfalt çalışması başlattık. Daha önceki yıllarımızda alt yapı ile uğraştık. Şu anda alt yapımızda yüzde doksanlara ulaştık. Dolayısıyla bu yıl yol çalışmamızı başlattık. Yaklaşık olarak 4 milyon ödenek ayırdık. Bununla 385 bin metre kare yani 60 km yol yapacağız. Buda demek oluyor ki imar planımız içerisindeki yollarımızın yüzde 80-90'nını yapmış olacağız. Özellikle yoğun yerleşimin ve trafiğin olduğu yerleri yapacağız. Konut yerleşiminin az olduğu yerler kalacak. Bu kalan kısımları kısmet olursa önümüzdeki yıl devam ettireceğiz” dedi.
    Bu yıl ki asfalt programının iki kat olarak uyguladıklarını hatırlatan Erbir; “Önce birinci kat biraz kalın mıcırdan, ikinci kat ince mıcırdan dökülüyor. Çok mükemmel oluyor. Ümit ediyoruz uzun ömürlü olur. Müteahhit firmamız bu konuda çok hassasiyet gösteriyor.
    Önce hedefimiz okullar olmak üzere toprak yada stabilize yoldan kurtaracağız. Vatandaşlarımız biraz daha sabırlı olsun. Şu anda iki mahallemiz bitti. Çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Ümit ediyorum 15 mahallemizin tamamı Eylül ayı sonuna bitirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
   
Editör: TE Bilişim