Anadolu Lisesi tarafından Avrupa Birliği Comenius Projeleri kapsamında hazırlanan “Water a vitol element” isimli proje kapsamında, proje ortakları ülkeler Almanya, İtalya ve İspanya'dan öğrenciler Yozgat'a geldi.
    Anadolu Lisesi konferans salonunda “Water a vitol element” projesi kapsamında Yozgat'a gelen Alman, İtalyan ve İspanyol öğrencilere proje kapsamında sunum yapıldı. İlki İtalya'da yapılan toplantının ikinci bölümüne ev sahipliği yapan Yozgat, aynı zamanda Türk kültürünü de temsil edecek.
    Suyun önemini gelecek kuşaklara aktarmak ve dünya su kaynaklarının korunması ve artırılması amacını taşıyan proje kapsamında Türkiye'ye gelen öğrencilerin ilk durak yeri Kayseri oldu.
    Burada Kaski Biyolojik Arıtma Tesisi'ni gezen öğrenciler Kayseri ilinin su kaynaklarını yakından gördü. İkinci günü öğrenciler Ürgüp Göreme ve Kapadokya'yı gezdiler. Kendi aralarında kaynaşma imkanı bulan öğrenciler Türk milletinin sahip olduğu yer altı ve yer üstü mekanları da tanıdılar.
    Çarşamba günü Yozgat Lisesi Selim Erkoç Konferans Salonu'nda proje sunumu yapıldı. Öğrencilerin proje konusuyla ilgili karşılıklı birikimlerini anlattıkları toplantı sonrası Çapanoğlu Camii ile başlayan Yozgat gezisi yapıldı.

Editör: TE Bilişim