Kardiyoliji Uzmanı Dr. Mikal Yarlıoğlueş'in, pasif sigara içiciliğinin kan pıhtılaşması üzerindeki etkilerini konu ettiği poster çalışması Amerika Kardiyoloji Kongresi tarafından ''en iyi poster'' ödülüne layık görüldü.

     Sorgun Devlet Hastanesinde kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan Uzman Dr. Mikail Yarlıoğlueş'un ''Pasif sigara içiciliğinin kan pıhtılaşması üzerindeki etkilerinin'' konu edildiği yarışmada, yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların tanıtım broşürünün hazırlanması konusunda yaptığı poster çalışması kendisine ''en iyi poster ödülünü'' kazandırdı.

            Dr. Yarlıoğlueş, kardiyoloji profesörlerinden oluşan komisyonun kendilerine gönderilen çalışmaları değerlendirip kendisini ödüle layık gördüklerini belirterek, ''4 Nisanda Amerika'da, Türk Kardiyoloji Derneği ile Amerika Kardiyoloji Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri toplantıda ödülüm verilecek. Böyle bir ödüle layık görülmek beni çok mutlu etti. Bu çalışmalarımdan dolayı Amerika'dan bazı gazetelerden de röportaj teklifi aldım. Oraya gittiğimde bunları değerlendirip karar vereceğim'' dedi. İhtisasını Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapan ve meslekte 5. yılını dolduran Dr. Yarlıoğlueş'in branşında oldukça başarılı olduğunu kaydeden Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Bağcı da kendi hastanelerinden bir doktorun böyle bir ödülü almasından büyük mutluluk ve onur duyduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim