Yozgat'ta, çiftçi ve esnaf sigortalılarının borçlarını yapılandırma işlemleri adeta çileye dönüştü. Yozgat’ın dört bir yanından gelen yüzlerce çiftçi, yetersiz memur sayısı ve ağır aksak işleyen işlemler nedeni ile caddelere taşan kuyruklar oluşturdular. Artan kalabalık karşısında memur sayısını artıran SGK’ya, Valilik de destek verdi fakat bu kez de vatandaşlar izdihama neden oldu.

Yozgat il genelinden şehir merkezine gelen Bağ-Kur sigortalılarının oluşturduğu kuyruklar caddelere taştı. Torba Yasa kapsamında Bağ-Kur borçlarını yapılandırma uygulamasından yaralanmak isteyen sigortalılar, SGK binası önünde ve içinde uzun kuyruklar oluşturdu.

                Çiftçi Bağ-Kur'lularının yoğun talebi karşısında verilen hizmetler yetersiz kalırken, bazı çiftçiler işlemlerini yaptırmak için 15 gündür gelip gittiklerini, ancak bir türlü işlemlerini yaptıramadıklarını söylediler.

                Her geçen gün artan kalabalığın isyana dönüşen çilesinin isyana dönüşmemesi için polis güvenlik önlemi aldı.

                Bağ-Kur binası dışında oluşan kalabalığı düzene sokmaya çalışan polis, görevli memurlara yardımcı olmaya çalışıyor. Bağ-Kur binası yetersiz olduğu için memurlar, bina dışındaki kalabalığı bir araya toplayarak işlemlerini halletmeye çalışıyor.

                İlçelerden gelen vatandaşların aynı anda işlemlerini yaptırmak istemese nedeni ile artan kalabalığa çözüm bulmak giderek zorlaşıyor.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

                Bir haftadır yapılandırma için gidip geldiğini söyleyen Ahmet Baltacı isimli vatandaş; “Bir haftadır buradayım. Bağ-Kur çiftçilik yapılandırmasına uğraşıyoruz. Paramız yok pulumuz yok. Git git gel. Bakan, ilgilenen yok” dedi.

                Kadışehri İlçesi’nden geldiğini söyleyen Hacı Öztürk; “Dünden kağıdın yarısını ikinci kata verdim, üçüncü katınkini almadılar. Bu gün yine geldim” diyerek yaşadığı durumu anlatmaya çalıştı. Boğazlıyan Yeşilhisar Köyü’nden gelen Ahmet Bingöl isimli vatandaş ‘Bizi hayvanr yerine koymuyorlar’ diyerek günlerdir yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

                Bingöl; “Şubat’ın 28’inde verdim dosyayı, içeride hiçbir çalışma olmadığından dolayı bu halkı hayvan yurduna koyuyorlar. Hayvanın bir koru dernekleri var insanların o da yok. Bu kadar duyarsızlığa pes diyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim