Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Alihoca köyü sakinleri, Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlanmak istediklerini belirterek, Kaymakam Servet Gün'ü ziyaret etti.

Alihoca Köyü Muhtarı Ali Keleş, birinci aza Ali Rıza Kara, İstanbul'daki Alihoca Köyü Dernek Başkanı Mehmet İşleyen, Kaymakam Gün'ü ziyaret etti.

Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, İl Meclis Üyeleri Ahmet Ünsal, Dursun Uslu, Osman Başkan, hayırsever işadamı Osman Durmaz'ın da hazır bulunduğu ziyarette, muhtar Keleş, bağlı bulundukları Tokat'ın Zile ilçesine çok uzak kalmaları nedeniyle birçok sorunla karşılaştıklarını, bu nedenle kendilerine daha yakın olan ve ulaşım sorunu bulunmayan Çekerek ilçesine bağlanmak istediklerini bildirdi.

Muhtar Keleş, ''Bizim köyümüz 300'ü geçkin nüfusa sahip ve yaklaşık 200 seçmeni bulunmaktadır. Köyümüz Tokat'ın Zile ilçesine bağlı bir köydür. Zile ilçesi ile köyümüzün arası 40 kilometre uzaklıkta, hizmetten uzak, mağdur bırakılan bir köydür. Köyümüzün ihtiyaçları yeterince karşılanamıyor. Eğitim konusu, sağlık konusu ve özellikle resmi kurumlarla olan işlerimizde çok aksamalar oluyor'' dedi.

Alihoca köyü sakinleri olarak köyün bütün eksiklerini Çekerek ilçesinden karşıladıklarını dile getiren Keleş, ''Çünkü Çekerek bizim köyümüze oldukça yakın. Özellikle ulaşım konusunda olsun çok faydalarını görüyoruz. Eksiğimizi gediğimizi Çekerek'ten gideriyoruz. Hasat döneminde çıkan ürünlerimizi Çekerek'e getiriyor, burada satıyoruz. Bizler ekmek kapımız olan Çekerek ilçesine bağlanmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Çekerek'e bağlanmak için elimizden gelen fedakarlığı göstereceğiz'' diye konuştu.

Kaymakam Gün ise, taleplerin yasal süreç içerisinde değerlendirileceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim