Akdağmadeni ilçesine gelen 9 Macar avcının katılımıyla sürek avı başladı.
     Akdağmadeni Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ali Bilgin, yaptığı açıklamada önceki yıllarda Fransız, Macar, İspanyol ve Norveçli avcıların ilçeye gelerek sürek avı yaptığını belirterek, bu yıl da Caprinea Travel Av Firmasının organizasyonuyla Macaristan'dan 9 avcının Akdağmadeni'ne geldiğini söyledi.
     Sürek avının ilk gününde Karapir köyü ormanlık alanında avlandıklarını anlatan Bilgin, sürek avının 5 gün süreceğini, bu sürede ilçede yeterli turistik tesisin olmaması nedeniyle yabancı avcıların, Sarıkaya'daki kaplıca otellerde konaklayacağını kaydetti.
     Bilgin, ilçedeki ormanların yabancılara yönelik av turizmine uygun olduğunu, açılacak turistik tesislerle av turizminin geliştirilerek, daha çok turistin gelmesinin sağlanabileceğini vurguladı.
     Sürek avı yapılacak bölgelerin daha önceden belirlendiğine dikkat çeken Bilgin, Macar avcıların Yeniyapan, Sağıroğlu, Güllük, Halhacı, Eynelli, Akçakışla, Tekkegüneyi köyleri ve Oluközü Beldesi ormanlık alanında yaban domuzu avı yapacaklarını bildirdi.

Editör: TE Bilişim