Daştan, yaptığı açıklamada, Ceylan Pınar mevkisinde geçen yıl açtıkları 2 kuyudan 40 litre civarında içme suyu çıkardıklarını hatırlatarak buradan çıkartılan suyu 15-20 gün içerisinde ilçenin sebeke suyuna bağlayacaklarını bildirdi.
    Akdağmadeni'nin şu anda su ihtiyacının olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Suphi Daştan, ''Akdağmadeni hızla gelişen bir ilçe.
    İlçenin içme suyu ihtiyacının uzun yıllar karşılanabilmesi için, bu kuyudaki sularımızı da şehir şebekesine ilave ediyoruz'' dedi.
    İlçenin her geçen gün çok büyük mesafeler kat ettiğini anlatan Daştan, şöyle devam etti: ''Akdağmadeni pırıl pırıl su içiyor. Getirdiğimiz sular da ormanlarımızdan gelen pırıl pırıl tertemiz insanlarımızın rahatlıkla kullanabilecekleri bir sudur. Bu suları getirmeseydik, eski sistemle gelen su için ayda 60 bin lira elektrik parası ödemek durumunda kalacaktık. Yılda 700 bin lira civarında, 5 yılda da 3,5 milyon lira belediyemizin kaybı olacaktı. 2004 yılında biz göreve geldiğimizde Akdağmadeni Belediyesinin 1 milyon 800 bin lira elektrik parası borcunu devir almıştık. Şu anda belediyemizin tek kuruş elektrik borcu yok.''
Editör: TE Bilişim