Öğle saatlerinde Yozgat'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yozgat Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer'i makamlarında ziyaret etti. Cuma namazını Çapanoğlu Büyük Camii'nde kılan Arınç, saat 14:00'de yapılan il değerlendirme ve istişare kurulu toplantısına katıldı.
    Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, gençlik, kadın ve ilçe teşkilatından yöneticiler ve çok sayıda partili katıldı. 
    Açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, referandumda Yozgat'tan büyük oranda evet oyu çıkacağını söyledi.
    Referanduma karşı olan partilere ve kurumlara dikkat çeken Başer, daha çok demokrasi ve özgürlük için Türk milletinin 12 Eylül günü sandıkta 'evet' oyundan yana tercih kullanacağını söyledi.
BALYOZ BAŞLARINDA PATLADI
    Konuşmasında Ak Parti'nin iktidar oluş süreci ve geçen 8 yılı değerlendiren Arınç, Balyoz ve Kafes planlarını hazırlayanların kendi planları altında kaldıklarını söyledi.
    “Sizin kötülediğiniz; küçük gördüğünüz, hakir gördüğünüz, gerici, yobaz dediğiniz, eşinin başındaki örtüsü sebebiyle, kızının gittiği Kur'an Kurs'u sebebiyle yobaz diye elimizin altında ezmemiz gerekir dediğiniz adamlar Meclis Başkanlığı yaptı, başbakan yardımcılığı yaptı” diyen Arınç, “Nereden eğitim alırsa alsın, ayrımcılık yaparsanız, onları cenaze yıkayıcısı diye aşağılarsanız, alay edersiniz, sırf onların okullarını kapatmak için tüm meslek liselilerin hayatını karartırsanız Allah buna razı olmaz, millet de buna çok güzel cevap verir” dedi.
MHP VE CHP TABANI 'EVET' DİYOR
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasında referandum öncesi çok önemli bir iddiada bulundu. MHP ve CHP tabanının evet oyu kullanacağını ileri süren Arınç, bu iddiasını anket sonucuna bağladı: “Bahçeli ne derse desin MHP'nin tabanı dün elime gelen bir anket sonucu söylüyorum şuan itibari ile yüzde 25.9 evet diyecek. Dün son anket geldi GENAR araştırmasında Milliyetçi Hareket Partisi tabanından yüzde 25.9. Ben daha fazlasını bekliyorum, bunu her zamanda söyledim.
    Cumhuriyet Halk Partisi kesiminden yüzde 8.9'luk evet oyu çıkıyor. O az, o onları geçecek inşallah. Ve MHP tabanında yüzde 50'ye yakın Bahçeli ve arkadaşları, Vurallar, Bölükbaşılar ne derse desinler Anadolu toprağının evlatları, Anadolu kültürünün medeniyetinin çocukları, Allah yolunun yolcuları, memleketin dirliğini, birliğini isteyenlerin hepsi kendi vicdanına göre oy kullanacaklar.”
BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNU CHP'YE YÜKLEDİ
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne dair çözüm yolu üretmediğini ileri süren Arınç, şunları söyledi: “Bazı sorunlar var onları çözeceğim diyorsun ne güzel. Mesela başörtüsü sorunu gibi. Üniversiteye istediği kıyafetle gidemeyen yavrularımızın acıları gibi. Herkes üniversiteye gidebilecek, cevap bu. Gazeteci soruyor, 'Yani başörtülü kızlarımız da gidebilecek mi. Ona cevap vermem herkes üniversiteye gidebilecek. Yani başörtüsü sorununu çözecek misiniz.
    Biz bu sorunu çözeceğiz. Peki nasıl çözeceksiniz, orayı sorma bana iktidara geldikten sonra görürsün kendi kendine çözecek. Şimdi siz buradan ne anladınız?  Ne yapacak yani Kılıçdaroğlu iktidara gelince. Başörtüsü sorunu var bu bizim de yaramız.” 
UYUKLATAN KONUŞMA…
    Salonun aşırı sıcak olması, insanların oruç tutması ile birleşince Arınç'ın 2 saatlik konuşması başta protokol üyeleri olmak üzere Ak Partililerin uyumasına neden oldu.
    Dakikalar ilerledikçe salonun rehavetine kapılan dinleyiciler, bir süre sonra esnemeye ve uyuklamaya başladı.
Ak Parti İl Değerlendirme ve İstişare Kurulu Toplantısı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmasının ardından sona erdi.
Editör: TE Bilişim