AK Parti Yozgat İl Başkanlığı yeni bir çalışmanın altına imza attı. Bundan böyle Milletvekillerinden herhangi biri hafta sonları bir günde olsa partide vatandaşlarla buluşup, sorunlarını, taleplerini, önerilerini dinleyecek. Uygulamaya basınla istişare toplantılarını da ekleyen Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer bunun ilkini Pazar günü Kent Park’ta yaptılar.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, il genel meclisi üyeleri, yöneticiler ve bazı partililerin de katıldığı kahvaltılı basın toplantısında terörle başlayan konuları Yozgat’a yapılan ve yapılacak olan hizmetler takip etti.
AK PARTİ HALKI DİNLİYOR!
    Yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerinin büyük bölümünün katıldığı kahvaltılı toplantıda ilk olarak konuşan Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, milletvekillerinin haftada bir günde olsa parti binasında vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını, taleplerini, isteklerini, dertlerini dinleyeceklerini söyledi.
    Konuşmasına terör olaylarını kınayarak başlayan Açıkgöz; “Hükümetimiz terörün kökünün kazınması için her türlü girişimi kararlılıkla sürdürüyor. Terör bitinceye kadar da bu devam edecek. Yozgatlı Murat kardeşimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum” dedi.
    Vatandaşı Yozgat’ta dinleme ve basınla istişare toplantılarının sürekli devam edeceğini belirten Açıkgöz; “Bu çalışmalar ne seçim yatırımı ne de propaganda amaçlıdır. Ak Parti’nin iktidara geldiği günden bu tarafa süre gelen bu toplantılar bu günde uygulanmaya devam edecektir” dedi.
AK PARTİ YOZGAT’A
HİZMET GETİRDİ
    Ak Parti Milletvekili Yusuf Başer de terörle başladığı konuşmasında kuvvet komutanlarının halen Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde bulunduğunu ve terörün kökünün kazınıncaya kadar da oradan ayrılmayacaklarını belirtti.
    Yozgat’a hizmet noktasında Ak Parti’nin önemli çalışmalarının bulunduğuna işaret eden Başer;“Bu gün hayal gibi gözüken çoğu şey Ak Parti iktidarı ile gerçekleşti. Üniversite hayaldi gerçek oldu. Bu gün yeni hastaneni ihale süreci devam ediyor. 4. TOKİ’de binalar yükselmeye başladı. Bin kişiye istihdam sağlayacak Çağrı Merkezi, Polis Meslek Yüksek Okulu’na 500 örenci daha kazandıracak çalışma, beton asfalt, Hızlı Tren gibi projeler Yozgat’ta insanın, insan onuru ve haysiyetine dair yaşaması için yapılan çalışmalardır” dedi.
YOZGAT’IN ÇEHRESİ
DEĞİŞECEK
    Milletvekili Ertuğrul Soysal da te    rörle başladığı konuşmasında; “Sözün bittiği yerdeyiz. Hükümetimiz teröre karşı radikal kararlar almıştır. Bu gün burada paylaşamayacağımız ama yarın sonuçlarını millet olarak alacağımız önemli girişimlerimizin olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.  
Soysal, Yozgat’ta yapılması planlanan projelere de değindi. İmamların hizmet içi eğitimi alabilecekleri Diyanet Eğitim Araştırma Merkezi’nin karara bağlandığını ifade eden Soysal, THK Uçuş Eğitim Merkezi ve THK Meslek Yüksek Okulu çalışmalarının da netleştiğine dikkat çekti.
BELEDİYE HİZMETLERİNDE
DURMAK YOK!
    Toplantıya katılan Belediye Başkanı Yusuf Başer de önemli açıklamalarda bulundu.Başer, 2010 yılı için planladıkları 40 km’lik sıcak asfalt programının 35 kilometresini 35 bin ton sıcak asfaltı yollara dökerek gerçekleştirdiklerini söyledi.Bin kişiye istihdam sağlayacak Çağrı Merkezi ile ilgili Kasım ayında işçi alımlarının da başlayacağının müjdesini veren Başer,dördüncü TOKİ’nin yapılması noktasında oluşan pürüzlerin kalkarak inşaat aşamasına gelindiğini hatırlattı.
    Başer, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından yapılan yeni tesisler hakkında da bilgi verdiği açıklamasında;“Bunun yanında Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş’ın da bir park çalışması var. Yakında işadamlarımızın katkısı ile yapılacak Yozgat Bilgi Evleri gibi projeler de hayata geçecek” dedi.Çevre Bakanlığı desteği ile yapımı devam eden, içerisinde ameliyathanesi, modern fiziki yapısı ile Türkiye’de ilk olarak “Sokak Hayvanlarını Koruma Projesi”nin bitme aşamasına geldiğini söyleyen Başkan Başer, Un Pazarı Projesi’nin de tamamlanarak ihale aşamısan geldiğini söyledi.
    Çamlık, Otopark, Eski Sanayisi gibi projelerden de bahseden Başer de Yozgat’ın çehresinin değişeceğini vurguladı.Basın toplantısı karşılıklı soru cevap ve sohbet ortamında devam etti.
MİLLETVEKİLLERİNDEN ESNAF ZİYARETİ
    Ak Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer hafta sonu esnaf ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiler.
Editör: TE Bilişim