Mustafa Türkmen mi, Kürşat Kılıç mı, ya da sürpriz bir aday mı? Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatı yeni başkanını belirlemek için geri sayıma girdi. Türkmen ve Kılıç, geçtiğimiz hafta içerisinde adaylıklarını kamuoyuna duyurdular. Seçilecek yeni başkan önümüzdeki yıllarda yapılacak seçimlerde Ak Parti’nin Yozgat Teşkilatı’nda önemli bir misyonu üstlenmiş olacak.
    Ak Parti’de her zaman büyük çekişmelere sahne olan, ancak demokratik çerçevede yürütülen kongre süreçlerinden bir tanesine daha girildi. 10 yıldır süren tek başına iktidarında Yozgat’ta kongrelerini yoğun katılımlı, demokratik bir ortamda yürüten Ak Parti, aynı havayı Merkez İlçe Olağan Kongresi’nde de sürdürmenin gayreti içerisinde.
SEÇİM ÖNCESİ YORUMLAR İLERİ’DE…
    Merkez İlçe Başkanlığı için aday olan Mustafa Türkmen ve Kürşat Kılıç, geçtiğimiz hafta içerisinde gazetemizi ziyaret ederek, adaylıklarını bir kez de İleri Gazetesi aracılığı ile kamuoyu ile paylaştılar.
    Her iki aday da açıklamalarında başkan kim olursa olsun kazananın Ak Parti olması yönünde ortak görüş beyan ettiler. Fakat şimdiden gerek parti içerisinde gerekse parti dışı kulislerde merkez ilçe seçiminin iddialı bir havada geçeceğini gösteriyor.
430 DELEGE SANDIK BAŞINA GİDECEK
    19 Kasım 2011 tarihinde Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde saat 13:00’de başlayacak olağan genel kurulda 430 delege sandık başına gidecek. Bu delegelerin 30’u partide tabi delege. İleri Gazetesi kongre sürecini objektif yayın ilkelerinden taviz vermeden takip etmeye devam edecek.

Editör: TE Bilişim