Türk Kızılay tarafından afet öncesi alınması gerekli tedbirleri ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

            Yozgat belediyesi Meclis toplantı salonunda düzenlenen programa, Yozgat Kızılay Derneği Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, İlçe Başkanları ve Kızılay üyeleri, Yozgat Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü katıldı.

            Yozgat’ta düzenlenen eğitim programında İl Afet Müdürlüğü, ilçe şube başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve Kızılay gönüllülerine Yozgat’a herhangi bir doğal afet anında afete müdahale kapasitesini artırma çalışmaları anlatıldı. Kızılay Genel Merkezi Afet operasyon Merkezi Afet Hazırlık yöneticisi Eylem Şavur katılımcılara afet müdahale çalışmalarıyla ilgili ayrıntıları anlattı. Slâyt sunumu ile gerçekleşen eğitim semineri tüm illerde yapıldığını bildirildi.

            Programda ülkemizde yakın geçmişte yaşadığımız ve ağır yıkımlara yol açan afetler de yaşanan acıların tekrarlanmaması için hazırlıklı olmak, etkin ve yetkili müdahale yapılanmaları oluşturmak olduğu vurgulandı. Seminerde Afet müdahale süreçleri, Türk Kızılay’ının afetlerde yapılanması, Türk Kızılay’ının afet müdahale hizmet alanlarını destekleyen unsurlar, barınma temel ilkeleri, medya ile ilişkiler ve afetzedelerle iletişimde davranış kuralları ve toplum liderlerinin afet müdahaledeki yeri konusunda bilgiler verildi.

            Seminerde etkin ve yetkili müdahale yapılanmaları oluşturulması gerektiğini anlatan Eylem Şavur, Türkiye'nin afet müdahale sisteminde Türk Kızılay’ının geçmişten bugüne önemli görevler üstlendiğini söyledi.

            Şavur, "Son zamanlarda dünyada afetlerin artıyor olması bu konudaki çalışmaların önemini daha da arttırmaktadır. Hep birlikte başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarda şubelerimizin üstlendiği rol hiç kuşkusuz vazgeçilmez olmuştur. Başarılı çalışmaların ardından gelinen bu noktada ulusal ve uluslararası kamuoyunun Türk Kızılay’ından giderek beklentisi de artmaktadır" dedi.

            Doğal afetlerin engellemesinin mümkün olmadığını, ancak verilecek eğitimlerle, afet konusunda insanların bilinçlendirilebileceğini, afet sırasında ve sonrasında ihtiyaç duyulacak örgütlenmenin, donanımların, önceden planlanmasında can ve mal kaybının en aza ineceğini ifade eden Şavur,  "Olası afetler karşısında toplum liderleri, muhtarlar, din görevlileri, öğretmenler ve diğer lider gruplar halkın afetlere hazırlıklı olmasını sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulmasını sağlayacaklardır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim