Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında başlayan 'Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri'nin 2010-2011 eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini açıkladı.
    Varinli, uzaktan eğitim veren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik 2005 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi'nde de ilk kez geçen yıl uygulanan 'Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri'nin 08 Ocak 2011 Cumartesi günü başlayıp, 21 Mayıs Cumartesi gününe kadar süreceğini söyledi.
    Her hafta Cumartesi günleri Türk Dili ve Edebiyat Bölümü derslerinin Erdoğan Akdağ Kampusu içinde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi binasında, diğer eğitimlerin de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında yapılacağını belirten Varinli, şu bilgileri verdi:
    “Akademik danışmanlık dersleri için hiçbir ücret alınmamakta olup, öğrenci kimliği gösterilerek derslere girilebilmektedir. Danışmanlık derslerine katılım zorunlu değildir. Derslere katılan öğrenciler, kitaplardan ve TV programlarından anlayamadıkları konuları öğretim elemanlarından öğrenme şansı elde etmektedir.
    Derslere katılacak öğrenciler, Anadolu Üniversitesi ve Bozok Üniversitesinin ilgili yönetmeliklerine uygun davranmak zorundadır.
    Uyarılara karşın kurallara uymayan öğrencilerin isimleri tutanakla ve ilgili belgelerle birlikte Anadolu Üniversitesi'ne gönderilerek haklarında gerekli işlem yapılacaktır.
    Uzaktan eğitim gören öğrencilerin, ara sınavları 02-03 Nisan 2011, yılsonu sınavları 28-29 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılacaktır” dedi.
    Akademik danışmanlık kapsamında yüz yüze yapılacak dersler şunlardır: 1.Sınıf Dersleri: Genel Matematik, Genel Muhasebe, İktisada Giriş, 2.Sınıf Dersleri: Muhasebe Uygulamaları, İstatistik, İktisat Teorisi, 3.Sınıf Dersleri: Maliyet Muhasebesi, Türk Vergi Sistemi, Finansal Yönetim, İngilizce, 4.Sınıf Dersleri için yüz yüze eğitim yok. Osmanlı Türkçesine Giriş, Eski Türk Edebiyatına Giriş (Bu dersler Türk Dili ve Edebiyatı bölümü dersleridir.)

Editör: TE Bilişim