Ankara’da 14-17 Mayıs günleri arasında yapılacak “Yozgat Tanıtım Günleri”nin Yozgatlıların Başkent’teki büyük buluşması olacağını söyleyen Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, bu büyük güne Türkiye ve dünya üzerinde yaşayan tüm Yozgatlıları davet etti.

Ankara’da resmi rakamlara göre 294 bin Yozgatlı seçmen nüfusunun bulunduğunu fakat Yozgat doğumlu olmayıp da Yozgatlı olanlarla birlikte bu oranının 750 binleri bulduğunu ifade eden Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç; “Yozgat Tanıtım Günleri’ne 750 bin Yozgatlı ile ev sahipliği yapacağız” dedi.

            Önceki gün gazetemizi ziyaret eden Koç, Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Kayhan’a, Mayıs ayında yapılması planlanan Yozgat Tanıtım Günleri hakkında önemli bilgiler verdi.

            Federasyona bağlı 98 Yozgatlı derneğin  bulunduğunu hatırlatan Ahmet Koç, bu derneklerin desteği ile yapılacak tanıtım günlerinin Yozgat’ın dışa açılma adına önemli bir atılım olduğunu söyledi.

            Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Vali Necati Şentürk’ün organizasyona büyük destek sağladıklarının altını çizen Koç, bu destek ve Yozgatlıların ilgisi ile yüz binlerce Yozgatlı’nın Ankara’da güç birliği, hemşeri buluşması ve dayanışması sağlayacağını ifade etti.

            Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun bünyesindeki derneklerle sürekli aktif olduğunu dile getiren Koç; “Ramazan ayında iftar yemekleri, federasyon bünyesindeki derneklerin kendine özgü faaliyetleri, hanımlar ve gençler komisyonunun farklı şehirlere gezileri, yaz aylarında her hafta sonu Yozgat’ta yapılan festivallerle hareketli ve birlikteliği artırıcı faaliyetlerin içerisinde yer alıyoruz” dedi. 14-17 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak Yozgat Tanıtım Günleri’nin daha önce aynı organizasyonu yapan illere göre daha coşkulu ve kalabalık bir katılımla yapılacağını kaydeden Koç, tüm Yozgatlıları bu önemli organizasyona katılmaya davet etti.

            Ankara’da etkinlikle ilgili tanıtım afişleri, broşürler, bilboardlarla etkinliği günler öncesinden duyuracağız. Etkinlikler boyunca ücretsiz olarak tahsis edilen otobüsler Yozgatlıları etkinlik alanına ücretsiz olarak taşıyacak. Başbakanlığımızın da destek verdiği bu organizasyon Yozgatlıların başkentteki muhteşem buluşması olacak.

            Sayın Valimizin önderliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız eksiksiz, Yozgatlıya yakışır bir organizasyon ortaya koymak. Tüm Yozgatlıları Yozgat Tanıtım Günlerinde bir olmaya, birlikte ve kaynaşma içerisinde olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim