Bozok Üniversitesi’nin rektörünü belirleyecek süreç işliyor:

Bozok Üniversitesi’nde rektörlük için yarışan 9 aday arasından ilk tur seçimlerinde öne çıkan 6 isim 18 Nisan itibari ile Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) gönderildi. 9 Mayıs tarihinde YÖK tarafından belirlenen 3 isim Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak.

                Kuruluşunun 5. yılını geride bırakan Bozok Üniversitesi’nin 2. kez rektörlük koltuğuna oturacak ismin belirlenmesi için 15 Nisan’da yapılan ilk tur seçiminin ardından belirlenen isimler dün itibari ile YÖK’e gönderildi.

                İktisadi ve İdari Bilimler Salonu’nda yapılan ilk tur seçimlerine 9 aday katılmış, 124 öğretim üyesinden 115’nin kullandığı oylarla ilk altı sıraya giren akademisyenler belirlenmişti. Oylama neticesinde mevcut rektör Prof. Dr. İnci Varinli 30, Prof. Dr. Tamer Uçar 30, Prof. Dr. Hakkı Acun 16, Prof. Dr. Kuddusü Erkılıç 10, Prof. Dr. Ali Gülümser 9, Prof. Dr. Ali İrfan İlbaş 8 oy olarak ilk 6 sıraya giren isimler oldu. Bu isimler dün Bozok Üniversitesi tarafından YÖK’e gönderildi.

                YÖK Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu 19-27 Nisan tarihleri arasında mevcut 6 isim üzerinde değerlendirmede bulunacak. 4-5 Mayıs tarihleri arasında Yüksek Öğretim Genel Kurulu toplanacak. Genel kurul 6 rektör adayı arasından 3’ünün ismini 9 Mayıs günü Cumhurbaşkanlığı makamına sunacak.

                YÖK genel kurulu, Bozok Üniversitesi ile birlikte kurulmuş yeni 15 üniversitenin rektör adaylarını da bu yöntemde belirleyip Cumhurbaşkanlığı makamına sunacak.

Editör: TE Bilişim