Yozgat'ta yapımı planlanan 400 yatak kapasiteli ''Eğitim ve Araştırma Hastanesi'' binası ihalesiyle ilgili 8 firmaya yeterlilik verildi.

     Yozgat Devlet Hastanesinin yetersiz kalması nedeniyle 2007 yılında yapımı planlanan hastanenin statüsü, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta yeniden yapılandırma planlaması doğrultusunda değiştirildi.

     Nüfusu 800 binin altındaki illerde yataklı tedavi hizmetlerinin tek çatı altında toplanmasını uygun bulan bakanlık, Bozok Üniversitesi'ne bağlı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Devlet Hastanesinin tek binada hizmet vermesini kararlaştırdı. Bu kapsamda kente ''Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'' olarak, 400 yataklı bir hastane binasının inşa edilmesine yönelik ihale sürecini başlattı.

     Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi uzman Dr. Bekir Cahit Kayhan, yapılacak hastanenin helikopter ambulans pisti, acil giriş, yataklı tedavi birimleri, muayene odaları gibi daha bir çok hizmete yönelik modern bir binada hizmet vereceğini kaydetti.

     Esentepe bölgesinde belediye tarafından tahsis edilen alanda gerçekleştirilecek yeni hastane binasının yapımıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ihale sürecinin devam ettiğini ifade eden Kayhan, bakanlığa yeterlilik için başvuruda bulunan firmalardan 8'inin uygun bulunduğunu bildirdi.

     Kayhan, ihale sürecinin kısa sürede tamamlanıp, bu yıl inşaata başlanılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim