TOKİ Yozgat`ta yaptığı bin 886 konutun ardından 486 dairelik toplu konutun da inşaatına başladı. Daha önce Yozgat`ta sosyal tesisleriyle birlikte 720 konut, ardından 666 konut ve dar gelirliler için yapılan 500 adet 1+1 konut yapan TOKİ şimdi de 486 konutun yapımına başladı.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer, TOKİ`nin Yozgat`a yaptığı konutlarla inşaat sektörüne bir standart ve kalite getirildiğini belirterek, "Toplu konutları şehrimizin hızla büyümesine de katkı sağlamıştır. Toplu konutların yapıldığı yerlerde özel sektörde konut yapmaya başlamış şehrimiz hızla büyümüştür" dedi.
    Şehri iki yönlü büyümesini katkı sağlamak için yeni yapılacak 486 konutu Kapalı Cezaevi yönünde tercih edildiğini ifade eden Başkan Başer, "Yapılan bu konutların 350 konut 2+1 şeklinde diğerleri ise 3+1 olarak yapılmaktadır. Yeni yapılan konutlar için kayıtlarımızı önümüzdeki günlerde duyuracağız. Talep fazla olursa yine önceden olduğu gibi noter huzurunda çekiliş yapılarak, konut sahipleri belirlenecek" dedi.
    TOKİ Başkanlığı’na Yozgat`a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Başer, "Harabe halinde bulunan ve çirkin görüntü oluşturan Eski Sanayi Sitesinde kentsel dönüşüm uygulanacak.
    Bu konuda TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda Eski Sanayi Sitemizde de TOKİ konutları yükselecek" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim