Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Keklik Üretim İstasyonu, ürettiği kınalı kekliklerle Türkiye'nin doğal dengesini koruyor.
    Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 7 yıl içerisinde 102 bin 779 keklik ile 97 bin 976 sülün olmak üzere 200 bin 755 kanatlı hayvan tabiata bırakıldı. Kekliklerin büyük bölümü Yozgat Keklik Üretme Çiftliği olmak üzere; Samsun Gelemen, Bursa Ovakorusu ve İstanbul Polonezköy sülün; Kahramanmaraş Kapıçam, Gaziantep ve Afyonkarahisar Şuhut'tan Türkiye geneline dağıtımı yapılarak doğaya salındı.
    Türkiye'nin biyolojik çeşitlilik bakımından oldukça zengin bir ülke olduğunu bildiren Çevre ve Orman Bakanlığı yaban hayatı canlandırmaya hız verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu zenginliğin kaybolmaması için, yanlış tarım uygulamalarının yapılmaması ve kontrolsüz zirai ilaç kullanımının engellenmesi şarttır.
    Ayrıca bilinçsiz avlanmaya da son verilmelidir” denildi. Bu bağlamda geçen yıllarda ölümcül virüslü kenelere ve tarım alanlarına büyük zararlar veren sünelere karşı biyolojik mücadelede kullanılan keklik ve sülün üretiminde rekor kırıldı. Yapılan üretim çalışmaları sonucu 2003-2010 yılları arasında 102 bin 779 keklik ve 97 bin 976 sülün olmak üzere toplam 200 bin 755 kanatlı hayvan tabiata salındı.
    Samsun Gelemen, Bursa Ovakorusu ve İstanbul Polonezköy sülün; Kahramanmaraş Kapıçam, Yozgat, Gaziantep ve Afyonkarahisar Şuhut keklik üretim merkezlerinde 2011 yılında 43 bin keklik ve 17 bin sülün üretilip tabiata bırakılacak. Bakanlık ayrıca keklik ve sülün dışında Tokat Tavuğu, Turaç ve Çil Keklik üretimi için deneme üretimi çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Editör: TE Bilişim