Yozgat Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, ''15 okula 15 ağaç dikme kampanyası'' devam ediyor.

     Bu konuda bilgi veren Faruk Hayarali, ''Yozgat Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak bu yıl tüm ilçemizde ve merkezimizde olmak üzere toplam 15 okula çevre eğitimi yapmayı planlamıştık. Bu çalışmaya ilk olarak Boğazlıyan Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulundan başladık. Çocuklara çevre, hava ve su kirliliği üzerine bilgi verip ağaç dikmeyi öğrettik. Planlanan okullara 15 ağaç dikiyoruz, eğer okul yöneticileri daha fazla ağaç dikilmesini isterse daha çok ağaç dikiyoruz'' dedi.

     Faruk Hayarali, ağaç dikme kampanyası için 3 kişilik bir ekip oluşturulduğunu, bu ekibin haftanın bazı günlerinde belirlenen okullara giderek ağaç diktiğini bilgisini verdi.

ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ VE İLÇE JANDARMADAN FİDAN DİKİMİ

   Çekerek Orman İşletme Şefliği ile İlçe Jandarma Komutanlığı birlikte 500 adet fidan dikti.

    Çekerek İlçe Jandarma Komutanı Erhan Arslan, geçen yıl 2 bin fidan diktiklerini, bu yıl ise 500 fidanın dikimi yaptıklarını kaydetti.

    Türkiye'de orman miktarının azalmasının nedeninin büyük oranda insanlardan kaynaklandığına dikkati çeken İlçe Orman İşletme Şefi Bilal Kandil de bunun biraz da olsa önüne geçebilmek için fidan dikmeye karar verdiklerini ve doğal yaşamın dengesinin sağlanmasında çok büyük rol oynayan orman alanlarının gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

KIZ TEKNİK VE  MESLEK LİSESİ BAHÇESİNE 1000 ADET FİDAN DİKTİ

   Aydıncık ilçesi Kazankaya Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesine 1000 adet fidan dikildi.

   Okul Müdür Vekili Osman Bozkurt, yaptığı açıklamada, ''Bu yıl eğitim öğretime açılan okulumuzun bahçesine Kazankaya Belediyesi tarafın alınan 200 adet top akasya, 150 adet sarı çam, 80 adet sedir ardıç, 100 adet mavi sedir, 100 adet gül, 100 adet çınar ve çevre duvarına yakın yerlere 150 metre mazı ile 100 adet çeşitli meyvelerden oluşan fidanları okulda görev yapan öğretmenler ve öğrencilerle birlikte dikti. Bu fidanlar yeşerdiğinde okulumuz çevresi yemyeşil bir görüntüye kavuşacak'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim