Yozgatlı, TBMM’nin yeni dönemine yeni umutlarla girdi. Bu güne kadar Ak Parti’nin tek başına iktidarında her zaman destek olan Yozgatlı’nın yeni dönemde beklentileri de büyük. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ankara’da önemli makamlarda bulunan Yozgatlı bürokratlarla yapılacak koordineli çalışmalar, karşılıklı istişare, yerelde yöneticilerin sorunlara çözümsel bakış açısı önemli avantajları da beraberinde getirebilir.
DEVLETİ YÖNETEN YOZGATLILAR
    TBMM’nin kapılarını yeni yasama dönemine açtığı Cumartesi günü Yozgatlı’nın umutları da deyim yerinde ise yeşermeye hazır tohum misali toprağa düştü. Ak Parti Hükümetinde Yozgatlıların bu dönem aktif rol alması önümüzdeki 4 yıllık süreci de değerli kılıyor.
    Yılların tecrübeli siyasetçisi Cemil Çiçek’in bu dönem TBMM Başkanı, yine verdiği aktif mücadele ile Ak Parti iktidarının kaderini tayin eden önemli isimlerden Bekir Bozdağ’ın Başbakan Yardımcılığı makamında yer alması ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Kayseri milletvekili olmasına rağmen Yozgatlılığını hiçbir zaman inkar etmeyerek, objektif bir tutum sergilemesi Yozgat’ın yeni dönem beklentilerini de artırıyor.
    Bunun dışında Ankara’da bürokraside Yozgatlıların önemli pozisyonlarda yer alması ciddi bir avantaj olarak görülürken, 23. Dönem Milletvekillerinden Osman Coşkun’un Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcılığı görevine atamasının gündemde olması Yozgat’ın yeni dönemde altın çağ yaşayacağının da habercisi.
KAYMAKAMLAR VE
VALİ’YE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
    Yozgat’ın beklentilerinin, ihtiyaçlarının giderilmesi, hizmet çarkının önümüzdeki 4 yılda Yozgatlı’nın menfaatlerinden yana yürütülmesinde kentin mülki idari amirlerine büyük görevler düşüyor.
    Özellikle ilçelerde kaymakamlar, ilde de valinin, işadamları ve STK’larla sağlayacağı koordine, il genelinde oluşacak sinerji; ihtiyaçların köyler, ilçeler ve il merkezi bazında tespit edilip Ankara’ya ulaşmasında önemli bir halkanın başlangıç noktası olacak.
    Kentin sorunlarının tespitinin ardından muhalefet partisi milletvekilinin de bu işe dahil edilerek milletvekillerine ulaştırılması TBMM’nin yeni döneminde Yozgat’a önemli avantajlar sağlayabilir. Cemil Çiçek, Bekir Bozdağ, Taner Yıldız gibi isimlerin kentin ihtiyaçlarından haberdar edilerek, bu makamların çözüm aşamasında aktif rol oynaması bu güne yapılmayanı hayata geçirme adına önemli bir fırsat.
    Bakan Yardımcılığının da yeni dönemde aktif rol üstlenecek olması Osman Coşkun’un olası bakan yardımcılığı ile Yozgat’ın Ankara’daki elini daha da güçlü kılacak.
MİLLETVEKİLLERİNE BÜYÜK GÖREV
    Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer ve Sadir Durmaz öncülüğünde yerel yöneticiler tarafından tespit edilen sorun ve projelerin bakanlıklar ve bürokratlar ziyaret edilmek suretiyle gerekli mercilere ulaştırılabilir. Yozgat adına ne yapılacaksa herkesin bu noktada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği gerçeği burada ortaya çıkıyor. İlde vali ve kaymakamların öncülüğü, Ankara’da da milletvekillerinin vasıtası ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın sahip oldukları makamlar önümüzdeki 4 yılda Yozgat’a önemli kazanımlar sağlayabilir.
İLERİ GAZETESİ’NDEN SORUMLU
GAZETECİLİK!!!
    Yozgat’ın ekonomik, sosyal, eğitim gibi sorunlarının, beklentilerinin, projelerinin çözüme kavuşması, karşılık bulması adına İleri Gazetesi bir kez daha üzerine düşen sorumlu gazetecilik örneğini yerine getiriyor.
    TBMM’nin henüz açıldığı bu haftadan itibaren Yozgat’tan Ankara’ya kurulacak sinerjide İleri Gazetesi yayınları ile her zaman çalışmaların kamuoyuna duyurulmasında, projelerin karşılık bulmasında görevini yerine getirmede Yozgatlı’nın hizmetinde olmaya hazır! 1 Ekim’in Yozgat’ın miladı olarak kabul edilerek, yeni 4 yıllık sürecin en iyi şekilde değerlendirilerek Yozgat’ın kazanan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yozgat’ı Marka Şehir yapacağız” sözünün içinin doldurulması adına atılacak her adımı titizlikle takip edeceğiz.

Editör: TE Bilişim