Yozgat’ta bir grup sanat sever ihtiyaç sahibi çocukların bayram mutluluğu için gönüllü olarak sanatlarını sergiledi. "Sen gülersen dünya güler, çocuk gülerse dünya güler sloganı" ile çıkılan yardım yolculuğunda her ziyaretçiden sadece 1 lira talep ederek yola çıktı. 
RAMAZANIN İLK GÜNÜNDE BAŞLADI
Yozgatlı sanatçılar, tarihi askerlik şubesi binasında Ramazan ayının ilk gününden itibaren sanatsal faaliyetleri ile bir araya geldi. Kimi müziği, kimi ebru sanatı, kimi fotoğraf sergisi, kimi el emeği göz nuru ile "Dokunuş Projesi"nin bir parçası oldu. 
"Sen gülersen dünya güler, çocuk gülerse dünya güler" parolası ile yola çıkan sanatçılar, ziyaretçilerden ihtiyaç sahibi çocuklar için 1 lira talep ettiler. İyilik hareketi kısa sürede Yozgat dışından da ilgi görmeye başladı. Yediden yetmişe her kesimden destek gören Dokunuş Projesi ile 100 çocuğun giydirilmesi hedefleniyordu, fakat projeye ilgi artınca sayı 300’e çıkarıldı. 
SANATLAR HAYIR İÇİN
Müzik, ebru sanatı, fotoğraf sergisi, mezat usulü satışlar ve daha pek çok etkinliğin bir arada gerçekleştiği tarihi askerlik şubesi binası bu Ramazan ayında önemli bir iyilik hareketine ev sahipliği yaptı. 
1 LİRADAN KİMSE ZARAR ETMEZ
Projenin mimarı Oktay Yıldırım’ın fotoğraflarının da yer aldığı Dokunuş Projesi’nin uygulandığı tarihi askerlik şubesini ziyaret edenlerden 1 lira talep ediliyor.
Yıldırım, yaptığı açıklamada; "Proje sorumlusu benim, projeyi ben yazdım. Bunu yazmamdaki amaç 1 liradan kimse zarar etmez ama 1 liralar biriktiği zaman bir çok çocuğu sevindirir düşüncesi ile bu projeyi yazdım. Daha sonra belediye başkanımız Sayın Kazım Arslan Beye sundum projeyi. Sağolsun kendileri projemizi hem benimsedi hem de çok büyük destek verdi bize. Biz burada bir grup müzisyenimiz var, ebru sanatçımız var, hat sanatçımız var, çavdar sapından saat kulesi yapan sanatçımız var, naçizane benim fotoğraflarım var. Biz bunları hepsini bir araya getirdik burada Yozgatlıya sunduk" dedi.
300 ÇOCUK GİYDİRİLECEK
Projenin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Yıldırım, büyükler, küçükler, işadamları, il yöneticilerinin cebindeki 1 liralarla başlayan desteklerinin gün geçerek çığ gibi büyüdüğünü belirtti. 
100 çocuğu bayramda giydirmek için başladıkları projede hedefi 300 çocuğa çıkardıklarını hatırlatan Yıldırım; "Hedeflediğimiz 100 çocuğu giydirmekti amacımız. Sloganımız şu "Sen gülersen dünya güler, çocuk gülerse dünya güler sloganı" ile yola çıktık ve bu hale geldi. Şuanda 300 çocuğu giydirecek bir meblağa yaklaştık, buna biz Ramazan sonuna kadar devam edeceğiz. Bu bir Ramazan projesiydi zaten. Mekanın güzelliği, insanların bu işi sevmesi, ebruyu sevmeleri. Yozgatlı bu işe çok büyük bir ilgi gösterdi onlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
Devamı yarın…

Editör: TE Bilişim