Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde bir işletmede güvenlik görevlisi olarak çalışan Osman Özbek isimli vatandaş, yaklaşık 20 yıldır Ramazan aylarında kurduğu iftar sofralarında insanları ağırlıyor. 
Geçtiğimiz Cumartesi akşamı kurduğu iftar sofrasında eş, dost, tanıdık, tanımadık çok sayıda insana ev sahipliği yapan Osman Özbek, 1997 yılından bu tarafa sürdürdüğü iftar geleneğine bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Özbek, kendi imkanları ile verdiği iftar yemeği ile insanların hem oruçlarını açmasına hem de örnek olmak istediğini belirtti.
"Ben bir bekçi imkanı ile bunu yapabiliyorsam inanıyorum ki iftar sofrası kurmak için herkes karınca kararınca bir şeyler yapabilir" diyen Özbek, şunları söyledi: 
"1997 yılından beri Sorgu’nda olduğum sürece dar bütçemle iftar veriyorum. Ben bu iftarları kısıtlı bütçeme rağmen veriyorum. Bütçesi müsait olup daha geniş imkanları olan insanlar -bir bekçi maaşıyla Osman yapıyorsa bizlerde yapabiliriz- deyip haddim olmayarak beni örnek alabilirler birilerini bu konuda teşvik edebilirsek ne mutlu bana. Elhamdulillah Rabbim bu senede bu garibi mahcup etmedi misafirimizi bol eyledi. İftar davetimize icabet edip uzaktan yakından teşrif edip bizi onure eden herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun seneye de bekliyorum inşallah."

Editör: TE Bilişim