İ ki hafta süren çıkışına Pazar günü konuk ettiği İstanbulspor maçında noktayı koyan Spor Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor eğer gol yollarındaki şansızlığını kırmaz, artık gol atmaya başlamazsa korkarım ki, çıkışını değil düşüşünü sürdürecektir.
Geçen haftaki köşe yazımda da dediğim gibi bu takım mutlaka gol atmalı. Ligin ikinci yarısına baktığımız zaman geride kalan 6 haftada Keçiörenspor, Yeni Diyarbakırspor, Kırıkhanspor, Menemen Belediyespor ve İstanbulspor maçlarında bu takım gol atamazken sadece iki hafta önce konuk ettiği Tuzlaspor maçında iki penaltı atışı sonrasında bulduğu goller dışında ligin ikinci yarısında golü bulunmuyor.
Yimpaş Yozgatspor’un kendi saha ve seyirci önünde ligin ikinci yarısında oynadığı Yeni Diyarbakırspor ve İstanbulspor maçlarında bana göre takım iyi oynamadı. İstanbulspor maçında artık kaybedecek bir şeyi olmayan ve mutlak galibiyete ihtiyacı olan kırmızı siyahlı ekip bu maçın son 20 dakikalık bölümünde rakip takım üzerinde baskı kurdu ve pozisyonlara girdi. Ancak istediği golü yine bulamadı.
İleri uçta Levent Yılmaz ve Mehmet Yaman ile gol aramaya çalışan kırımızı siyahlı ekip bunda pekte başarılı olamıyor. Nitekim ligin ikinci yarısında da bu ikilinin ileri uçta gol yollarında sıkıntı yaşadığı atılamayan gollerle belli.
Yimpaş Yozgatspor teknik direktörü Semih Tokatlı ve yardımcıları bu büyük soruna, bu kanayan yaraya nasıl çare bulurlar bilemem ancak takımın artık gol atması ve maç kazanması lazım her şey geç olmadan.

-Gökhan Solak 11’i unuttu-

Sezon başında kurulan kadronun en iyi transferlerinden biri olan ve kalitesini oynadığı maçlarda kanıtlayan Gökhan Solak, teknik direktör Semih Tokatlı’nın göreve gelmesiyle birlikte ilk 11’i de unuttu. Kontenjan sıkıntısı nedeniyle ilk 11’de görev almayan tecrübeli oyuncu bana göre takımın en iyi oyuncularından birisi. Bu takımı başarıya taşıyacak oyuncuların başında Emre Uzunca ve Gökhan Solak geliyor. Bu ikili ligin ilk yarısında orta sahada çok iyi işler çıkardı ve şimdiye kadar alınan puanların altında bu ikilinin imzası var. Bana göre Gökhan Solak ilk 11’de kontenjan nedeniyle oynamasa bile özellikle kötü giden müsabakaların ikinci yarısında kurtarıcı olarak oyuna alınması gerek diye düşünüyorum. Tabi bu teknik heyetin bileceği iş, ben burada sadece fikrimi söylemek istedim. Gökhan Solak arkadaşımız gerçekten çok iyi bir oyuncu ve oynadığı maçlarda ayağında top tutuyor, oyunu açıyor ve yönlendirebiliyor. Ligin en kaliteli oyuncularının da başında geliyor. Bu kadar kaliteli bir oyuncu mutlaka oynatılmalı kenarda bekletilmemelidir. Gökhan Solak arkadaşımıza devre arası transfer döneminde ikinci ligden, birinci ligden bir çok teklif geldi. Ancak takımı bulunduğu kötü durumda yüz üstü bırakmamak için gelen teklifleri değerlendirmedi ve takımda kalıp takımın bulunduğu noktadan kurtarmak için göreve hazır olduğunu söyledi. Böyle bir oyuncu dediğim gibi kenarda bekletilmemeli.

-Yozgat Bozokspor’a üzüldüm-

Türkiye Hentbol Erkekler İkinci Lig C Grubu’ndaki temsilcimiz Yozgat Bozokspor, Pazar günü ligin son haftasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni ağırladı. Play-Off için iki takım açısından da çok önemli olan bu müsabakayı Yozgat Bozokspor takımın kazanmasına karşılık rakibine 12 sayı fark atamadığı için Play-Off grubuna kalamadı.
Yozgat Bozokspor sezona çok iyi başladı ve hentbol branşında Yozgat’ın göremeyeceği hedeflere doğru önüne engeller konmasına karşılık emin adımlarla yürümeyi başardı ve şansını son maça kadar taşıdı. Son maçta ise gülü rakibini yenmesine karşılık istediği farklı sonucu alamadığı için Play-Off umutlarını önümüzdeki seneye bıraktı.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi maçı sonrasında çıkan olayları tesnif etmemekle beraber bu konu hakkında yorum yapmayacağım çünkü olayların olduğunda ben salonda değil Yimpaş Yozgatspor, İstanbulspor arasında oynanan Spor Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup müsabakasını izliyordum. Bu nedenle de görmediği olaylar için yorum yapmak istemiyorum. Sadece bu takımı bu noktaya getirenler utansın.
Bu takıma destek yerine köstek olanlar utansın, bu takımın her fırsatta yoluna taş koyanlar utansın diyorum.
Yozgat Bozokspor’un emekleri yazık olduğunu düşünüyorum. Bu takım en azından Play-Off oynamalıydı. Bu takımın başarısını istemeyenler şimdi sevinsinler. Ben gerçekten Yozgat Bozokspor’un son maçta Play-Off’lara kalamamasına çok üzüldüm. Ancak elden bir şey gelmiyor.
Yozgat Bozokspor’a önümüzdeki yıl için başarılar diliyorum, umarım bu sene yaşadıkları sıkıntıları yaşamazlar ve herkes köstek yerine destek olur ve bu takım hak ettiği yerlere gelir diyorum.