MALİYET artışları gerekçe gösterilerek, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından elektrik tüketimine yüzde 15 zam yapıldığı duyuruldu. Dün itibariyle geçerli olmak üzere yapılan fiyat ayarlaması(!) uygulamasına ilk kez 'zam yapıldı' denildi. 
Sizi bilemem ama 'evde elektrik enerjiinden nasıl tasarruf edebilirim?' diye düşündüm. Aydınlatmada sorun yok. Daha önce almış olduğumuz karar doğrultusunda, bir düğmeyi kapatmandan ikincisini zorulu haller dışında açmıyoruz. Aydınlatma dışında kalan elektrikle kullanılmayan kaç eşyamız var? Kendimiz dahil herşeyi elektrik enerjisine endekslemişiz. 
Yani bugün her evde kullanılan eşyaların tamamı prize takılı olunca 'zorunlu tüketim' kalemine elektrik enerjisi de dahil olmuş.
Kapitalizmin getirmiş olduğu sistemin çarkları arasında çırpınıp duruyoruz. Modernleşme adına, daha kaliteli yaşam adına bize sunulanı sorgulamadan kabul edip, vazgeçilmezim yaptıklarımızın bedelini ağır ödemeye başlıyoruz. Elektrik de aynı durum. Köylerde elektrik yoktu. İdare lambası ile idare ediliyordu. Medeniyet götürmek adına tüm köyleri elektrikle donattık. Yetmedi, kullanılan tüm malzemelerimizi elektrik fişine taktık. Düne kadar 'Fiyat ayarlaması' olarak adlandırılıp yapılan fiyat artışlarını bugün zam olarak kabullendik. 
Sosyal medya hesaplarından tepkiler yağıyor. Yüzde 15'lik zam protesto ediliyor. Ama kimse çıkıp, ''Elektrik kullanımından vazgeçelim!'' çağrısı yapmıyor/yapamıyor. Çünkü hepimizin vazgeçilmezi oldu elektrik enerjisi.