Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı (4C) kapsamındaki emekli ve hak sahiplerinin Haziran 2025 maaş ödemelerinin erkene alındığını duyurdu. Buna göre, normalde 5 Haziran’da yatırılması planlanan maaşlar, bir gün öne çekilerek 4 Haziran 2025 Salı günü hesaplara aktarılacak.
BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARDA OLACAK
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, emeklilerin maaşlarının zamanında yatırılıp yatırılmayacağı kamuoyunda merakla bekleniyordu. SGK, yaptığı açıklamayla belirsizliğe son verdi. Resmî duyuruda, emeklilerin bayram öncesinde ekonomik anlamda rahatlatılması amacıyla ödeme tarihinin öne çekildiği belirtildi.
SGK’DAN RESMÎ AÇIKLAMA GELDİ
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Aylık ödeme günü 5 Haziran olan 4C (Emekli Sandığı) kapsamındaki emekli ve hak sahiplerimizin Haziran 2025 dönemine ilişkin aylık ödemeleri, öne çekilerek 4 Haziran 2025 tarihinde hesaplara yatırılacaktır.”
Bu karar, özellikle bayram alışverişi ve seyahat planlaması yapan milyonlarca vatandaş için büyük bir kolaylık sağlayacak. Aynı zamanda ekonomik hareketliliğin artırılması ve bayram öncesi piyasalara can suyu verilmesi bakımından da önem taşıyor.
YOZGAT’TAKİ EMEKLİLER DE KAPSAMA DAHİL
Yozgat genelinde de binlerce emekli, bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladı. Yozgat Merkez’in yanı sıra Sorgun, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Yerköy ve diğer ilçelerde ikamet eden Emekli Sandığı kapsamındaki emekliler, maaşlarını 4 Haziran’da hesaplarında görebilecek.
ÖDEMELER SADECE EMEKLİ SANDIĞI KAPSAMINDAKİLERİ KAPSIYOR
Yapılan açıklamaya göre bu ödeme takvimi yalnızca 4C statüsündeki, yani Emekli Sandığı’na tabi emekli memurlar ile onların hak sahiplerini kapsıyor. SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) kapsamında emekli olan vatandaşlar için maaş ödeme tarihlerinin ilerleyen günlerde duyurulması bekleniyor.
SGK yetkilileri, vatandaşların ödeme tarihlerini ve diğer duyuruları kurumun resmî internet sitesi ile e-Devlet platformu üzerinden takip etmeleri gerektiğini vurguladı.