Sivas'taki temaslarına baba ocağı Gürün ilçesinde devam eden Yılmaz, Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Şimşek ile muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

            Gürün Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, ilçenin gelişme stratejisi üzerine fikir alış verişinde bulunuldu. Kendisine iletilen sorunları not alan Yılmaz, yaptığı konuşmada, ''İnsanımız zekidir, çalışkandır'' dedi.

            Dünyanın en ücra köşesinde bile Türk iş adamlarını, ihracatçıları görebilmenin mümkün olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''(Türkiye'nin geleceği açıktır, ufku açıktır) diyoruz. Ancak biz ne yapmalıyız, Gürün için, Sivas için de ortak projeler üretmeliyiz'' ifadesini kullandı.

            Savunma sanayi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığ'nın asli vazifesinin, Türk Silahlı Kuvvetlerini harbe hazır halde tutmak olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:

            “Harbe hazır halde tutmak, maddi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Tanktır, toptur, uçaktır, silahtır, vesair mühimmattır. Bunlarla ilgili biz şu ana kadar, kendi ülkemizde yüzde 50'den fazlasını sağlıyoruz. Amacımız yüzde 100 tamamen yeterli hale gelebilmektir. Bu savunma sanayinde Sivas'a neler yapılabilir, hem gerek özel sektördeki savunma sektörü temsilcileri hem de kendi bakanlığımızın Savunma Sanayi Müsteşarlığı bölümü var. Orada görevli uzmanlar Yozgat ve Sivas'ı ziyaret ederek incelemelerde bulunup, durumu bize bir rapor halinde verecekler. Savunma sanayinin hem Sivas'a ve Yozgat'a katkısı hem de Sivas'ın ve Yozgat'ın Türk savunma sanayine katkısı da bu rapor doğrultusunda çıkacaktır. Ben umutluyum. O rapor bir ortaya çıksın, ondan sonra Sivas'ın da, Yozgat'ın da işsizlik problemi çözülecektir diye düşünüyorum. Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi, yarını bugününden daha iyi olacaktır.''

            Sivas'ın da yarınının bugünden daha iyi olacağını ifade eden Yılmaz, köylerde yaşayan vatandaşların maddi durumlarının da iyiye gittiğini belirterek, Türkiye'nin iyi bir mesafe aldığını, köylünün zenginleştiğini söyledi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

            ''Daha iyiyi hak ediyor muyuz? Evet hak ediyoruz. Biz bunu sağlayabilir miyiz? Bir olursak, birlik olursak, proje üretirsek olur. Türkiye'nin her neresinde bir proje uygulanırsa, yasalarda, mevzuatta imkanı varsa, biz o imkanın hepsini hem Sivas'a hem Gürün'e sağlamaya muktediriz. Dolayısıyla akıl akıla verelim, el ele verelim, hep birlikte Sivas için, Gürün için proje üretelim. 'Her nereden bir proje karşılığı, desteği alınacaksa, hangi düzenleme yapılacaksa gelelim el ele verelim, akıl akıla verelim, biz o kuralı, kanunu, yönetmeliği çıkartırız' diyoruz. O yapacağımız projelerin de hem Sivas'a hem Gürün'e katkısı olur.''

            Yılmaz, özel sektörün emirle, talimatla zarar edecek işlere girmeyeceğini, karlı, verimli bir iş ortamı oluştuğunda girişimcilerin gerekli yatırımı yapacağını vurguladıi.

            Kendine özgü tadıyla ün yapan Gürün'deki elmaların değerlendirilmesi için öneride de bulunan Yılmaz, Isparta'ya gittiğinde elma cipsi yapıldığını gördüğünü ve aynı şekilde Gürün'de de müteşebbislerin bunu uygulayabileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim