Yozgat'ta Salı günleri kurulan sebze ve meyve pazarında adeta yaz bereketi yaşanıyor. Köylünün bahçesindeki ürünü pazara indirmesi, Sekili karpuzundaki fiyat düşüşü pazarcıyı da vatandaşı da güldürmeye yetti.
    Yozgat Sebzeciler ve Pazarcılar Derneği Başkanı Salih Çavuşoğlu, yaz mevsiminin gelmesiyle hareketlenen Salı pazarında yüzlerin güldüğünü söyledi.
    İleri Gazetesi muhabirlerine Salı Pazarı'ndaki son durumu değerlendiren Çavuşoğlu; “Yaz gelmesiyle ve çevre köylerimizde çıkan mamullerin pazara gelmesiyle fiyatlarda ciddi düşüş başladı. Bunun da sebebi nakliye ve yetiştirme masrafının olmaması” dedi.
    Fiyatlar hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu şunları kaydetti:
    “Bu gün pazarda patlıcan 500 lira, salatalık 500 lira, domates 500 lira, patlıcan 500 lira. Meyveler bin lira ile bin 500 lira arasında değişiyor. Üzüm Topaçık ve Yalova şeklinde geliyor bin, bin 500 lira arasında.
    Meyvelerin çıkması ile muzda fiyatlar biraz düştü. Çikita muzlar satılıyor. Patates, soğan 500-600 lira çeşidine göre satılıyor. Bunun haricinde de herhangi bir değişikliğimiz yok.
    Marul, maydanoz, yeşil soğan onlar Yozgat'ımızın kendi yetiştirdiği mamuller. Dışardan gelen herhangi bir (üzüm, şeftali, erik haricinde) bir meyve-sebze yok. Pazarda yaz bereketi yaşanıyor.
    Sekeli karpuzu da gelmeye başladı. Fiyatları 300-400 lira civarına düştü. Bu sene inşallah bolluk, bereketlilik, ucuzluk içerisinde Yozgatlıya hizmet edeceğiz.”
Editör: TE Bilişim