Boğazlıyan ilçesinin Bahariye Köyündeki Cavlak bölgesinde bulunan jeotermal kaynaklardan yararlanılarak yapımı planlanan 200 oda, 400 yatak kapasiteli 5 yıldızlı termal otel, hastane, apart daireler, günübirlik tesis ve akuaparktan oluşan turistik tesisin tamamlanması için ABD'li bir şirket destek verdi.

     Kartaş Grup tarafından inşa edilen turistik tesisin tamamlanmasına yönelik yapılan görüşmeler sonucunda Kartaş Termal Otel tesislerinde düzenlenen törenle ABD'li yatırımcı firma arasında protokol imzalandı.

     İmza töreninde Kaymakam Ahmet Altunbaş, Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Kartaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karataş, Amerikalı yatırımcı Amr Gawad hazır bulundu.

     Kartaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karataş, alternatif sağlık ve alternatif turizm konusunda bölgenin lokomotifi olacak olan projeyi biran önce hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

     Karataş, projenin hayata geçmesi için en önemli ayağı olan iştirak ve finans ayağının sağlandığını, en kısa sürede 1,5-2 yıl içerisinde tesis inşaatlarının tamamlanıp, hayata geçirilmesi için çalışılacağını kaydetti.

     Boğazlıyan'da geç de olsa, bu alanda sektörde ilkleri yapmaktan şevk ve gurur duyduklarını vurgulayan Karataş, şöyle konuştu:

     ''İştirakçimiz Amerika'lı kendisinin ortak paydalarımızdan birisi de Müslüman oluşu ve Mısır asıllı. Biz bu proje ile ilgili çalışmayı 8 aydır yürütmekteyiz. Tabiki kolay değil, büyük bir proje. Bu arada projenin kapasitesini de büyüttüğümüzü söylemek istiyorum. 85 milyon dolarlık proje. İştirakçimizle kar payı ile birlikte yürüteceğiz. Önemli olan projeyi bir an önce hizmete geçirmek. Gerek Ülkemizde gerekse dünyada bu projeyi tanıtmak bizleri heyecanlandıracaktır.''

     ABD'li yatırımcı Amr Gawad ise, tercümanı aracılığı ile yaptığı açıklamada, Özkarataşlar gibi bir gurupla çalışmaktan ve yatırımcı olarak kabul edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

     Projeyi bir yıldır kendisinin de takip ettiğini belirten Gawad, bu projeyi çok beğendiğini, projeyi yerinde görerek daha iyi tanıma ve anlama imkanı bulduğunu kaydederek, şunları söyledi:

     ''Gelecek için bu çalışmayı yapmaktan dolayı çok çok heyecanlıyım. Çok güzel proje olacağına eminim. Bu projeye finansman olarak destek vereceğim. Türkiye'nin özellikle son beş yıldır yurtdışında gerçekleştirmiş olduğu güven ve istikrarını biliyorum. En iyi tatil yeri olacak burası. Hem Türkiye'de hemde yurtdışında. Kardeşim Ekrem Bey ile daha yeni projelere imza atmayı isterim. Çünkü çalışmalarını gördüm taktir ediyorum. Türkiye'de bu benim ilk projem. Hollanda da buna benzer bir tatil devre merkezinde yatırım yapıyorum. Oradaki edindiğim tecrübe, burayı daha iyi anlamama neden oldu. Bu projenin daha da büyüyeceğine inanıyorum ve büyüyecek. Tabiki bunun politikası da önemli, önümüz açıldığında daha büyük projelere de imza atacağız.''

     Kaymakam Ahmet Altunbaş da, ''Bizim için en önemli unsurlardan bir tanesi bölge insanının daha rahat ve refah içerisinde yaşanabilirliğini sağlamaktır. Bunun dünyadaki en önemli unsurlarından bir tanesi de turizm sektörüdür'' diye konuştu.

     Özellikle Türkiye açısından önem arz eden turizmin dünya geneline bakıldığı zaman son yıllardaki ekonomik krizden dünyadaki sektörlerin etkilendiğini belirten Kaymakam Altunbaş, şöyle dedi:

     ''Türkiye bunu minimuma indirmiş ve dünyada turizmi büyüyen en nadir ülkelerdendir. Tabi ki Türkiye açısından büyüyen bu pastadan kendimize düşen payı almak için turizmin en önemli unsuru jeotermaldir. Gerek coğrafi gerekse alt yapı itibariyle Boğazlıyan'ın bu alanda genişleyebileceğini düşünmekteyiz.

            Bunu sağlayacak en önemli unsurda bu projeler için bir yatırımcı olmasıydı. Bu alanda uygulanacak proje çok büyük bir proje. Hayırlı uğurlu olsun. Boğazlıyan halkı olarak da bu projeye destek verelim.''

     Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Yozgat'ın gerçekten de bir jeotermal cenneti olduğunu ama maalesef şu ana kadar üst düzey bir yatırım yapılmadığını söyledi.

     Konuşmaların ardından hazırlanan protokol imzalandı.

     İmzaların ardından Kartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karataş, ABD'li yatırımcıya Kur-an'ı Kerim hediye etti.

Editör: TE Bilişim