Takvim Gazetesi'nin 'Şifa Kaynağı Kaplıcalar' başlığı ile gündeme getirdiği kaplıcalar arasında Yozgat'ın kaplıcaları da gündeme getirildi. Yozgat'ta dahi yeterince tanıtımı yapılmayan Yozgat kaplıcalarını için Takvim Gazetesi Muhabiri Arzu Karal, 'Yozgat'ın şifalı suları' başlığını attı.
ŞİFALI KAYNAKLARIMIZ VAR…
    Bir türlü tanıtımını yapamadığımız için yeterli yatırım almayan, yatırım almadığı için yer altında kalan veyahut kurulan şirketleri bir bir batan, iflas bayrağı çeken Yozgat sıcak suyunun gündeme geldiği yazı dizisinde; “Yemyeşil tabiatıyla doğal güzellikleri içinde barındıran Yozgat, kaplıcalarıyla da şifa dağıtıyor.
    Kentin kaynakları mide, cilt, bağırsak ve kadın hastalıkları tedavisinde etkili oluyor' ifadesi dikkat çekti.
    Takvim Muhabiri Arzu Karal'ın kaleme aldığı yazı dizisinde şifalı sular bakımından son derece zengin kaynakları sahip olan Yozgat'ın ciltten sinire, nevraljiden sindirim sistemine kadar daha pek çok hastalığa derman olduğu vurgulardı.
    Sarıkaya, Saraykent, Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Karadikmen ve Sorgun kaplıcalarının konu edildiği haberde, şu ifadeler yer aldı: “Sarıkaya ilçesinde bulunan bu sifalı su iki ayrı kaynaktan yüzeye çıkıyor. 48 derece sıcaklığı olan kaplıca, içerdiği bol miktardaki mineraller sayesinde nevralji, romatizma, cilt ve kadın hastalıkları tedavisinde kullanılıyor. Yerli-yabancı turistlerin akınına uğrayan kaplıcanın Bizans ve Selçuklu dönemlerinde de pek çok hastalığın tedavisinde yararlanıldığı biliniyor.
    Yozgat'a70kilometre mesafedeki Saraykent ilçesinde bulunan kaplıca 74 derece sıcaklığa sahip. Uzmanlar bu kaplıcanın banyo olarak kullanıldığı taktirde kadın, cilt ve romatizmal hastalıklar ile kırık çıkık tedavisinde etkili olduğunu belirtiliyor.
    Akdağmadeni ilçesinin 17kilometre uzaklığındaki Karadikmen Köyü'nde bulunan kaplıca suyunun sıcaklığı 30 ile 39derece arasında değişiyor. Mide, bağırsak ve kadın hastalıkları üzerinde oldukça etkili olan bu su çeşitli romatizmal rahatsızlıklara da iyi geliyor.  
    Ilıca,Sorgun ilçesine2 kilometre mesafedeki Yozgat Sivas karayolu üzerinde yer alıyor. Sorgun sıcak su alanı ilçenin yerleşim alanının büyük bir bölümünü kaplıyor. Sıcaklığı 50 ile 61 derece olan bu şifalı su çeşitli ağrılar, sindirim sistemi rahatsızlıklarının ve kadın hastalıklarının tedavisinde önemli rol oynuyor.”

Editör: TE Bilişim