Geçtiğimiz yıl soğanın iyi para etmesi nedeniyle dağa taşa soğan ekildiği söylentilerinin doğru olmadığını ifade eden çiftçi Ömer Ağa (53), bunların spekülasyon olduğunun altını çizdi.
     Ağa şunları kaydetti:
     ''Ürünümüz çok şükür geçen yıl iyi para etti, çiftçimiz sevindi, ama 5 yıldır çiftçilerimiz kan ağlıyordu. Soğan iyi para etti diye dağa taşa soğan ekildi gibi söylentiler var, bunların hepsi yalan. Şu an ilçemizde geçen yıla göre ekimde yüzde 25 gibi bir artış gözüküyor.
    Bu zaten Çekerek'in her yıl ortalama ekim alanı. Hava şartları güzel giderse bu artışla gelecek yıla rağmen bu yıl daha iyi bir ürün bekliyoruz.
    Bu gelecek yıl çiftçimiz ürünü gene çöpe dökecek anlamına gelmesin, artık Ortadoğu Türkiye için bir pazar oldu. İlçemizden önceki dönemlerde olduğu gibi vizelerin de kalkması ile Ortadoğu ülkelerine gelecek yıllarda ciddi derece ürün ihracatı olabilir.''
     Ömer Ağa, tarlaya 4 kez çapa yaptığını, 7 kez de sulama yaptığını, 10 dönüm soğan tarlasının olduğunu, bunu da ailesin çalışması nedeniyle 500 liraya mal ettiğini, 8 bin lira gelir elde edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim