Palancıoğlu, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa düzenlenen, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve iş adamlarının katıldığı ''Swot'' analizi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Kalkınma Ajansı bünyesinde 17 uzman, 5 destek personelinin hizmet verdiğini, Türkiye genelinde kuruluşu tamamlanan 26 Kalkınma Ajansı içerisinde Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan ORAN Kalkınma Ajansının coğrafi olarak en büyük yüz ölçüme sahip olduğunun altını çizdi.
     ''Kayseri, yenilikçi, girişimci, hayırsever ve çalışkan insanı ile marka şehirdir'' diyen Mustafa Palancıoğlu, Kayseri'de 3 adet Organize Sanayi Bölgesi, 1 adet Serbest Bölge ve 11 adet Küçük Sanayi Sitesinin faaliyet gösterdiğini, bu alanlar arasında sanayi, ticaret, sağlık, madencilik, tarım ve hayvancılığın ön plana çıktığının altını çizdi.
     Sivas ekonomisinin büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayandığına dikkat çeken Palancıoğlu, ''Madencilik açısından çok zengin kaynaklara ve potansiyele sahip olan Sivas'ta, son yıllarda sanayi sektörü de hızla gelişmektedir. Ayrıca Sivas, ulaşım açısından ülkemizin dört yanının birbirine bağlayan kara ve demir yolları ağına sahiptir. Bu açıdan lojistik yatırımları çok önemli yatırım imkanları sunmaktadır'' diye konuştu.
     Yozgat'ta tarımın ön plana çıktığını, özellikle ilin yüz ölçümünün yüzde 98'inin coğrafi ve toprak yapısı itibariyle tarıma oldukça uygun olduğunu bildiren ORAN Genel Sekreteri Palancıoğlu, bunun yanı sıra Yozgat'ın hayvancılık açısından da son derece uygun bir yatırım ortamı sunmakta olduğuna dikkat çekti.
     Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu konuşmasında şu bilgeleri verdi:
     ''Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, tüm teknik ve mali kaynakları ile yatırımcılara Kayseri, Sivas ve Yozgat illerine doğru yatırımı gerçekleştirmede destek verecektir.
    Öncelikle ORAN Kalkınma Ajansı tarafından Ar-Ge faaliyetleri yürütülerek yatırımcılara fizibilitesi yapılmış ve bölge potansiyeline en uygun yatırım imkanları sunulacaktır. Ajans mali destek programı kapsamında bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak ve 12 ay içerisinde uygulanacak projeleri destekleyecektir. Bu sayede bölgenin başta ekonomik olmak üzere sosyal, kültürel, turistik ve teknolojik olarak bir çok boyutta kalkınması sağlanacaktır. Ajans destek ve faaliyetlerinin büyük bir kısmının bölgedeki özel sektöre sunulacağı düşünülürse, bölgenin kalkınma ajansı destekleri ile çok hızlı bir şekilde gelişmesi kaçınılmazdır.
    ORAN Kalkınma Ajansının temel amacı bölgenin çok boyutlu kalkınması için gerekli altyapının hazırlanmasıdır.''
     Daha sonra ORAN'a danışmanlık hizmeti veren Doç. Dr. Fazıl Canbolat ve Doç. Dr. Sıtkı İlkaya, katılımcılara ''Yozgat'ın güçlü, zayıf yönleriyle tehdit ve fırsatlarını'' içeren konular hakkında bilgiler verip, yöneltilen soruları yanıtladı.

Editör: TE Bilişim