Sorgun Belediye Kültür Salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Ertuğrul Kılıç, daire müdürleri, banka müdürleri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke toplantıda yaptığı konuşmada, AB'den sağlanacak fonlar ile ilk aşamada 20 ilde uygulamaya konulan kırsal kalkınma projelerinin kapsamı genişletilerek 42 ile çıkarılacağını söyledi.
     Büke, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan ve AB komisyonu tarafından kabul edilen IPARD programında, öncelikli iller ve sektörlerin belirlendiğini belirtti.
     Büke, ''İllerin GSYH'dan aldıkları pay, iller arası net göç hızı, desteklenecek sektörlerdeki potansiyelleri dikkate alınarak, 2007-2010 dönemi için 20 öncelikli il belirlenirken, 2010-2013 dönemi için 22 il daha bu illere eklendi. Bu iller de belirlenme aşamasında AB ile müzakere edildi'' dedi.
     Veli Büke, hibe oranının asgari yüzde 50, azami yüzde 65 olduğunu, IPARD kapsamında desteklemelerin ürüne değil, AB şartlarına uygun kurulacak tarımsal tesislere yapılacağını ifade etti.
     Büke, Proje tutarının yüzde 50'si ve 65'i hibe olarak verilebileceğini, kırsal kesimde kadınların, 40 yaşın altında olanların ve dağlık alanlarda oturanların, kredi kullandırılması açısından avantajlı konumda bulunduklarını dile getirdi.
     Tanıtım toplantısı Çayıralan ilçesinde ise Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı.
    Toplantıya Kaymakam Mesut Çoban, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, daire amirleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Editör: TE Bilişim