Yozgat'ın Musabeyli Boğazı köyünde ikamet eden Medine Karaaslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce alternatif ürün projesi kapsamında ''Mavi Ladin'' fidesi yetiştiriciliği yapmak istediğini bildirdiği valiliğin kendisiyle yakından ilgilendiğini belirtti. Karaaslan, Orta Anadolu Bölgesi'nde ilk kez ''Mavi Ladin'' fidesi yetiştirmek üzere başvurulması nedeniyle konunun uzmanlar tarafından araştırılıp, bahçesinin bulunduğu köyünde hava, su ve toprak analizlerinin yapılarak, ''Mavi Ladin yetiştiriciliğine uygundur'' yönünde rapor verildiğini kaydetti.
     Medine Karaaslan, şöyle konuştu: ''Çam yetiştiriyorum, çamlarla uğraşıyorum. Bu işi severek 4 yıldır yapıyorum. Bin fidan ile başlamıştım şimdi 22 bin kök fidanım var. Ceviz, badem, fındık ve 5 çeşit çam var. Cevizleri kendi imkanlarımla satıyorum, çamları da Çevre ve Orman Müdürlüğüne veriyorum. Ekim ayında 7 bin adet çam fidesini işletmeye vereceğim, önümüzdeki yıl yine 7 bin adet çam fidesini işletmeye satacağım. Tarım ve hayvancılıktan daha fazla kazandığımı düşünüyorum. Tarımsal üretimde çiftçi yaklaşık 10 bin lira kazanıyor, ben de fideleri satarak 13 bin lira kazanıyorum. Daha karlı bir iş.''
     Diğer çiftçilere de farklı üretimlere yönelmelerini tavsiye eden Medine Karaaslan, ''Bu işler emek istiyor, zahmetli. Günümün tamamına yakınını çalışarak geçiriyorum. Çalışıyorum, üretiyorum, bu işi, çalışmayı çok seviyorum, alın terimin karşılığını da alıyorum'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim