Bölge Bilgi Alışveriş (BAV) toplantısı 7 ilin katılımıyla Çorum’da yapıldı. Toplantıya Yozgat Gıda Tarım İl Müdürü Ziyaattin Özdemir de katılarak önemli bilgiler edindi.
BAV toplantısına, Ankara, Çankırı, Çorum, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri ve Şube Müdürleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, BAV toplantısının kurumlar arasında araştırma ve yayım bağının güçlendirilmesine yönelik bir toplantı olduğunu kaydetti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu uygulamayı uzun yıllar önce başlattığını zaman içerisinde bazı değişliklerle beraber bu şekle ulaştığını ifade eden Ermiş, bu toplantılarla sorunları karşılıklı olarak çözümlere ulaştırılmasını amaçladıklarını bildirdi.
Ermiş şöyle konuştu: “Medeniyetin beşiği Çorumda misafirleri ağırlamaktan memnuniyet duyduk. BAV Toplantısının Araştırma kuruluşları, çiftçi-çiftçi örgütleri, İl Müdürlükleri arasında araştırma ve yayım bağının güçlendirilmesine yönelik bir toplantı yapma amacıyla bir araya geldik. Bakanlık bu toplantıyı uzun yıllar önce başlattı. Zaman içerisinde bazı değişliklerle beraber bu şekle ulaşan, sorunların karşılıklı olarak çözümlere ulaştırılması amaçlanan toplantının başarılı geçmesi en önemli temennimiz.”
 Tarla Bitkileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Mevlüt Şahin de konuşmasında, Araştırma Enstitülerinin çalışma prensipleri, usulleri ortaklaşa çalışmalarda dikkat edilmesi gereken konuları açıklayarak enstitü hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim